Haagplanten

Eerste herfstweken in de tuin

Pin
Send
Share
Send


Wanneer de herfst komt, betekent dit niet dat het tuinseizoen is afgelopen. Dit is wat je kunt doen in de eerste paar weken van de herfst.

© natalavina / stock.adobe.com Met september valt de herfst langzaam en wordt het kouder. Als je nu planten wilt planten, is dit de laatste optie. De vloer is nog warm, maar al vochtig.

Chrysanten - de perfecte late bloeiers

De meeste bloemen zullen begin september uit bloei zijn, maar chrysanten beginnen pas net te komen in beweging, Ze zijn daarom bij uitstek geschikt om kleurrijke bloemen opnieuw te ervaren, hetzij in de tuin of als een containerplant voor balkon (potchrysanten) of terras. Bij het kopen van de planten is het het beste om specimens te nemen die nog veel knoppen hebben. Deze gaan dan in de komende dagen open en bloeien tot eind november met goede zorg.

Sierkool houdt van de koude dagen

© noomcm / stock.adobe.com Je kunt de sierkool ook in de eerste weken van de herfst zetten. Hij houdt echt van de kou, want hoe kouder de nachten worden, hoe intenser zijn kleuren (violet, wit, roze). In combinatie met de kleurrijke herfstbladeren brengt de sierkool een optisch vleugje lente terug. Om dit te laten werken, heeft de sierkool een zonnige locatie en een compostrijke grond nodig. De sierkool kan tot de winter op zijn plaats blijven, maar wanneer de temperatuur lager is dan 15 graden, worden de grenzen ook bereikt.

Wacht met koude beschermingsmaatregelen

Zelfs als het in de herfst aanzienlijk kouder wordt, moet u niet te vroeg maatregelen nemen om de koude te beschermen. Planten hebben het licht, de frisse lucht nodig en de meeste overleven zelfs de eerste vorst ongeschonden. Zodra de nachten aanzienlijk kouder worden, moet je maatregelen nemen. Winterharde bollen kunnen ook buiten in de pot blijven, maar ze moeten worden beschermd tegen vocht.

Video: Stuif in de herfstweek 2017 (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send