Haagplanten

5 tips voor de tuin in augustus

Pin
Send
Share
Send


In augustus is er nog veel te doen in de tuin. U kunt ontdekken welk werk u niet mag missen in onze kleine samenvatting.

© Olga / stock.adobe.com Augustus is een prachtige maand om volop te genieten van uw tuin. Maar naast ontspannen en grillen zijn er ook een aantal taken die vóór het begin van de herfst moeten worden uitgevoerd. Het hoeft niet per se te worden gegraven of geplant, zelfs als dat een van de belangrijkste gebieden in de tuin is.

1. Plant nu de herfstbloemen

De meeste bollen die in de herfst of het volgende voorjaar bloeien, worden in juli geplant. Maar tuinliefhebbers hebben ook de mogelijkheid om in augustus uienplanten te planten. Deze omvatten:

Herbstkroskus - bloeit oktober - © Nicolette Wollentin - Fotolia.com

Druivenhyacint - bloeiperiode april tot mei - © pia-pictures - Fotolia.com

Herbstzeitlose - bloeitijd september tot november - © renagroby94 - Fotolia.com

Winterling - bloeitijd februari tot maart - © Schmutzler-Schaub - Fotolia.com

Tapkaars - bloeitijd mei tot juli - © cobia - Fotolia.com

2. Neem uitloper

Een andere activiteit die voorbestemd is voor de tuin van augustus is om planten van verschillende planten te verwijderen. Klassieke uitlopers komen van viooltjes, bodembedekkers zoals de groenblijvende kruipende spindel en de zogenaamde ooievaarsbek. Overigens kan bodembedekker ook worden vermeerderd door houtachtige stekken, maar deze worden alleen in de herfst gesneden.

3. Snijd de heg door

Het afsnijden van hagen is ook typisch voor augustus. Bijvoorbeeld, de boomhaag en de verschillende struikhagen verdragen de snede heel goed in de late zomer. Maar pas op! Radicale sneden zijn verboden omdat hagen vaak de broedplaats voor vogels zijn.

aanbod 366 beoordelingen Bestsellers: Bosch heggenschaar AHS 50-26
  • precieze en gecontroleerde sneden
  • Snijdt takken eenvoudig tot een diameter van 32 mm
  • Mesbescherming voor sneden langs muren en op de vloer
159,99 € −43,75 € 116,24 € Naar de winkel

4. Plant aardbeien

© happy_finch /stock.adobe.com Ze zijn heerlijk, sappig en zoet - als je volgend jaar heerlijke aardbeien wilt oogsten, moet je in augustus naar bed gaan. Aardbeien worden geplant tot ongeveer half augustus. Het is belangrijk dat u een locatie kiest waar aardbeien al minstens vier jaar niet zijn geplant. Voor de wintermaanden krijgen de aardbeienplanten een rieten hoes als bescherming.

5. Koop nieuwe lampen

De augustusweken zijn een goed moment om nieuwe bollen te kopen voor het komende seizoen. Lentebloeiers zoals tulpen, narcissen en hyacinten komen in de herfst in de aarde. Haal je favoriete voorraad in augustus, zodat het planten in september kan beginnen.

Video: Tips voor de tuin: deel 8b - vervolg "warme planten" (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send