Haagplanten

Boerenkool - zo is het gedaan

Pin
Send
Share
Send


Wintertijd is boerenkooltijd! Uiterlijk in november landen de groene bladgroenten weer op de borden. Maar hoe bereid je boerenkool eigenlijk goed voor? Wij vertellen het u!

Er zijn veel voedingsstoffen in boerenkool

Boerenkool is vooral populair in Noord-Duitsland. Vooral de mensen die de versheid van groenten waarderen, profiteren van boerenkool. Omdat bladgroenten een van de weinige groenten zijn die hun seizoen in de winter hebben.

Dus als u boerenkool in uw eigen tuin kweekt, kunt u zelfs in de winter genieten van verse groenten. Het is alleen belangrijk dat hij in ieder geval vorst krijgt. Omdat dan zetmeel wordt omgezet in suiker en dit maakt de boerenkool echt lekker.

En wanneer het rijp is, kan het worden geoogst. Dan komt hij in de pot.

Verse boerenkool in de pot

Boerenkool is echt heerlijk en het borrelt alleen maar met voedingsstoffen, maar de bladgroenten hebben één nadeel.

Als je boerenkool in de pot doet, zal het veel instorten. Wat in eerste instantie op een enorme portie lijkt, eindigt na het kookproces als een kleine hoop ellende.

Dus als je boerenkool voor meerdere personen wilt koken, moet je een goede portie koken. Er wordt gezegd dat twee mensen ongeveer één kilo verse producten nodig hebben.

Boerenkool - Instructies

Voordat boerenkool in de pot kan komen, moet deze goed worden voorbereid.

➥ Stap 1:

Eerst moet je de kool van de steel verwijderen. Het werkt het beste als je het gewoon plukt.

➥ Stap 2:

Dan komen de individuele bladeren in de gootsteen. Hier moet het eenmaal grondig worden gewassen.

3 Stap 3:

Vervolgens wordt het in porties geblancheerd. Dit betekent dat je kleine porties ongeveer twee minuten in kokend gezouten water doet. Schrik vervolgens kort af en laat ze uitlekken.

4 Stap 4:

Nu kun je de groenten in kleine stukjes snijden. Het is het beste om een ​​scherp, groot mes te gebruiken.

5 Stap 5:

Nu is het tijd om de kool in de pot te doen. Doe wat geklaarde boter en gehakte uien vooraf in de pot, kook vervolgens de boerenkool en vervolgens met de groentebouillon. Het aroma is gewoon geweldig. Zodat er niets brandt onder de massa, giet zo nu en dan een slokje bouillon. De bladgroenten hebben ongeveer 1,5 uur nodig om eetbaar te zijn.

Veel plezier met koken!

Video: Boerenkool Benefiet Diner (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send