Haagplanten

Maak zelf appelchips - chips met een verschil

Pin
Send
Share
Send


U hoeft geen dure appelchips te kopen in een natuurvoedingswinkel. Met de juiste appels maak je eenvoudig zelf heerlijke chips. U vindt hier het juiste recept.

Een gezellige tv-avond op de bank is iets leuks. Voeg een zak chips toe en alles is in orde. Stop! Chips zijn erg ongezond. Als je een beetje aandacht aan je slanke lijn wilt besteden, maar niet helemaal zonder chips wilt, moet je gewoon heerlijke appelchips proberen als alternatief.

In de supermarkt of in de natuurwinkel zijn ze relatief duur. Je kunt rond de 4 euro bladeren voor 200 gram. Veel te veel, het is ook goedkoper. Namelijk met je eigen appels.

We hebben een eenvoudig recept en een paar tips samengesteld die de bereiding een fluitje van een cent maken.

Apple chips recept en tips voor bereiding

Je hebt thuis niet veel nodig om appelchips te maken. U heeft alleen nodig:

  • 1 tot 2 kilo verse appels (bijv. Elstar)
  • Groenten en fruit snijmachine
  • keukenmes
  • bakpapier
  • houten lepel
  • mogelijk appel koekjessnijder (niet noodzakelijk)

»Tip: Gebruik geen fruit voor appelchips. Herfstfruit heeft meestal drukpunten die de kwaliteit van de chips verminderen en moeten daarom eerst over een groot gebied worden uitgesneden.

Nu kunt u beginnen !!!

Stap 1: verwarm de oven voor

Voordat je op de appels springt, moet je de oven voorverwarmen tot 70 ° C. Dit houdt de oven warm als je klaar bent met de appels.

Stap 2: Was appels

Neem de appels en was ze grondig onder water. Verwijder vervolgens de stengel en eventuele resterende bladeren.

Stap 3: verwijder de kernbehuizing

Nu kunt u de appelkern verwijderen. Het is gemakkelijk met een appelsnijder. Als je er geen bij de hand hebt, maakt het niet uit. Anders vallen de kernen uit zichzelf wanneer ze plakjes snijden.

»Tip: Naar mijn ervaring zijn twee appels genoeg voor één vel. U hoeft niet meer te snijden, anders worden de appels alleen onnodig bruin.

Stap 4: snijd dunne plakjes

Nu worden de appels in plakjes gesneden. Je kunt een scherp keukenmes of een groente- en fruitschaaf gebruiken. Het is veel eenvoudiger en sneller.

»Tip: Het is het beste om de appelschijfjes zo dun mogelijk te snijden, zodat ze daarna lekker knapperig worden.

Stap 5: spreid appelplakken op het dienblad

De plakjes worden nu met bakpapier dicht op elkaar op de bakplaat geplaatst. Voel je vrij om alle ruimte te gebruiken, want de appels krimpen toch in de oven.

Stap 6: schuif de lade in de oven

Als de bakplaat vol is, moet u deze onmiddellijk in de voorverwarmde oven plaatsen, zodat de plakjes niet bruin worden. Anders moet je de plakjes bestrijken met een beetje citroenzuur. Onder bepaalde omstandigheden kan dit echter de smaak van sommige appelrassen veranderen.

Stap 7: droge appels

Nu worden de appels ongeveer drie uur gedroogd bij 70 ° C. Laat de ovendeur een beetje open zodat het vocht kan ontsnappen en de chips mooi knapperig worden.

Het gebruik van een automatische dehydrator is een beetje effectiever en zuiniger in energieverbruik dan een oven.

#voorvertoningproductwaarderingprijs
1 WMF keuken mini dehydrator, 10 stuks, 5… 201 beoordelingenMomenteel niet op voorraadNaar de winkel
2 TurboWave BIO-dehydrator geheel van metaal, 14… 111 beoordelingenvanaf € 54,95Naar de winkel
3 Clatronic 261767 DR 2751 automatische fruitmachine, wit Momenteel geen beoordelingen26,99 €Naar de winkel

De fructose karameliseert tijdens het drogen en zorgt voor de nodige beet. Aan de andere kant kan het snel gebeuren dat de ramen branden. Dus houd de heerlijke chips in de gaten.

Stap 8: haal appelschijfjes uit de oven

Na ongeveer drie uur haal je de plakjes uit de oven. Wees niet verrast, in het begin zijn deze nog vrij zacht. Gekoeld en "gedroogd" hebben ze een knapperige beet.

Stap 9: Verpak de chips indien nodig

Als je je heerlijke chips niet meteen wilt eten, moet je ze luchtdicht verpakken. Plaats te lang uitgepakt en krijg weer (lucht) vocht, ze worden na een tijdje zacht. De beste manier om goed gesloten plastic blikken of zakjes op te slaan, die u vervolgens luchtdicht kunt lassen.

Video: Appelchips Recept uit de oven (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send