Haagplanten

Een appel grillen - een heerlijke verandering in vlees

Pin
Send
Share
Send


Iedereen kan vlees grillen. Heb je ooit fruit geprobeerd? Appels zijn bijzonder lekker op de grill.

Gegrilde appels smaken heerlijk

Wanneer de zomer zo langzaam op de deur klopt, kijken de meesten tegelijkertijd uit naar het barbecueseizoen. Eindelijk een sappige biefstuk met een vers gemaakte salade en een sneetje toast met zelfgemaakte kruidenboter. Heerlijk !!!

Aan het einde van de zomer hangt het echter langzaam rond en ben je ijverig op zoek naar een smakelijk alternatief. Dan heb ik misschien vandaag precies het juiste voor u.

Of het nu een dessert is of een smakelijke afwisseling - heb je ooit een appel van de grill geprobeerd? Nee? Dan moet je het zeker proberen.

Gegrilde Appel - Instructies & Tips

Wat je nodig hebt:

  • appel
  • appelboor
  • Aluminiumfolie of Allu grillpannen
  • wat olie of boter
  • mogelijk honing, sinaasappel- of citroensap

Stap 1: Was de appel

Voordat u de appel verder verwerkt, moet u deze eerst wassen en vervolgens de kern verwijderen met een appelsnijder. Als je niet een hele appel wilt grillen, kun je deze in twee of een kwart snijden. Net zoals je wilt.

Stap 2: olie de aluminium container in

Om te voorkomen dat delen van de appel aan de aluminiumfolie of de aluminium grillpan blijven plakken, moet u ze met voldoende neutrale olie bedekken. Maar je kunt ook boter gebruiken, wat het nog steeds een speciaal aroma geeft.

Stap 3: Verfijn appel

Als je wilt, kun je een beetje citroen of sinaasappelsap toevoegen aan de appel. Honing past ook perfect bij een appel. Probeer gewoon wat je leuk vindt.

Stap 4: Appel grillen

Sluit de aluminiumfolie (aluminium grillpan kan open blijven) en plaats deze op de hete grill. Laat de appel ongeveer vijf tot tien minuten aan beide kanten van de grill sissen. Laat de appel in ieder geval niet te lang op de grill liggen, anders wordt hij erg papperig.

"Extra tip:
Je kunt ook stukjes chocolade, gehakte noten of marshmallows in het gat van de appel plaatsen waar de kern zich bevond. In combinatie met de warme appel smaakt het gewoon geweldig. Nu is een bolletje vanille-ijs en het barbecuedessert klaar.

Video: Ree met wilde knoflookcrunch. Fire&Food TV (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send