Haagplanten

Komkommersoep Recept - Koele verfrissing op warme zomerdagen

Pin
Send
Share
Send


Een koude komkommersoep is een optimale verfrissing voor het lichaam op warme zomerdagen. Je kunt hier in een mum van tijd zelf ontdekken hoe je zo'n komkommersoep maakt.

Heerlijke koude komkommersoep

Komkommers zijn erg populair in de zomer. Maar eet je elke dag komkommersalade? Nee bedankt Komkommers kunnen veel gevarieerder in het menu worden geïntegreerd dan velen denken. Het hoeft niet altijd alleen het plakje komkommer op de worstkom te zijn, er zijn enkele ideeën voor het toevoegen van een beetje meer variatie.

Vooral in jaren met een komkommerboom in de tuin, wordt men vaak geconfronteerd met de vraag "Wat ga ik doen met de vele komkommers?" Natuurlijk kun je ze weggeven als cadeau, maar wie geeft er graag zijn eigen oogst aan weg? Probeer iets nieuws! Wat dacht je van een heerlijke komkommersoep? Het smaakt niet alleen ongelooflijk lekker, maar is ook extreem verfrissend op echt warme zomerdagen.

Ingrediënten voor de komkommersoep

Voor een heerlijke komkommersoep heb je nodig:

  • 2 komkommers
  • wat zout
  • 750 gram yoghurt
  • 2 teentjes knoflook
  • wat olijfolie
  • witte peper
  • Crushed ice
  • 2 eetlepels verse munt

Bereiding van de komkommersoep

Je hebt niet veel tijd nodig om je voor te bereiden op de komkommersoep. Wacht ongeveer 25 minuten. De soep moet dan minstens twee uur rusten. Dus maak je op tijd klaar zodat je op tijd op tafel kunt liggen voor het avondeten.

➛ Stap 1:

Rasp de komkommers in kleine stukjes. Meng de massa met een theelepel zout en laat de komkommers ongeveer 20 minuten uitlekken.

➛ Stap 2:

In de tussentijd kun je de knoflook en munt al fijn hakken.

3 Stap 3:

Giet nu de gedehydrateerde komkommers in een serveerschaal. Vang het komkommerwater en leg het in de koelkast. Doe nu de yoghurt, de knoflook, drie eetlepels olie en de munt in de serveerschaal met de komkommers. Dek de kom af en zet deze twee uur in de koelkast.

4 Stap 4:

Nadat de komkommers grondig zijn doorgetrokken, kunt u de kom uit de koelkast halen en voldoende koud komkommerwater toevoegen tot een romige consistentie is verkregen. Breng de soep op smaak met peper en zout.

5 Stap 5:

Zoals bekend, eet het oog ook. Garneer je soep met een beetje munt en voeg indien nodig wat crushed ijs toe. Klaar!

Eet smakelijk !!!

Video: De voordelen van komkommersap (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send