Haagplanten

Ernstige verzorging in de herfst: dus het planten van het graf komt goed door de winter

Pin
Send
Share
Send


Wanneer de herfst komt, is het hoog tijd om de graven winterbestendig te maken. Dat betekent niet alleen dat je ze moet dekken. Er is nog veel meer te doen.

Voor Allerheiligen mag een boeket niet ontbreken, herfst en winter op het graf hoeven niet te worden gemarkeerd door woestenij. Met de juiste selectie bij het planten van graven, creëert u de voorwaarden voor het levendige spel van kleuren om ononderbroken door te gaan tot de lente na de tijd van de zomerbloemen. Om dit te doen, moet je het graf eerst goed voorbereiden op het koude seizoen. Dit is de enige manier om het mooi te houden in de herfst en winter.

Er is alles te doen in de herfst

Verwijder bladeren en dode planten:

Eerst moet je het graf voorbereiden op seizoensherontwerp. Hark alle bladeren van het graf en raap eikels, beukennoten of soortgelijke boomvruchten op die wortel kunnen schieten op het graf. Verwijder nu alle eenjarige bloemen die in de zomer hebben bloeide, inclusief de wortels. Je kunt de gaten die je hebt gemaakt gebruiken om de nieuwe planten in de grond te brengen. Als je de gaten niet wilt gebruiken, hark dan de aarde erdoorheen.

Herfstbloemen planten:

Als je het vakkundig doet, zorgt de plantenselectie voor het grafontwerp in de herfst ervoor dat de bloeiende schoonheid het graf tot in de lente siert. Kies eerst voor klassieke herfstbloeiers zoals de tijdloze herfst, chrysanten of herfstmadeliefjes. Bovendien kan aantrekkelijk optisch losmaken worden gemaakt met heide of struiken zoals jeneverbes en kornoelje. Plant daarnaast een of twee winterbloeiende planten. De kerstroos en cyclaam zijn erg populair. De Chinese winterbloei is een van de planten die pas aan het einde van de winter zijn bloembladen opent.

Maar overdrijf het niet. Winterbloeiers moeten het graf versieren met spatten van kleur in het koude seizoen. Ten slotte kunt u in de herfst ook voorjaarsbloeiers planten, zoals vorstbestendige gehoornde viooltjes of viooltjes.

Cover planten:

Als je in de winter geen vorstbestendige planten op het graf wilt brengen, rijst de moeilijke vraag: moet je de gevoelige planten bedekken of niet? Aan de ene kant biedt de hoes bescherming tegen vorst, aan de andere kant kan het snel leiden tot rotting in warme winters op de bodembedekker.

Beslis over een dekking als u ter plaatse ernstige vorst kunt ervaren en als u milde winters heeft. Als u een dekking kiest, is een gematigde aanpak aan te raden. Beperk jezelf tot een enkellaags laag van sparren of vuren takken, waaronder de luchtcirculatie niet volledig tot stilstand komt. Zo beschermt u uw planten optimaal.

Versier graf:

Als het graf is geplant of bedekt, kun je het nog steeds versieren met winterdecoratie. Hier kunt u b.v. trek ernstige kaarsen, droge sieraden of een ernstig arrangement aan voor Allerheiligen. Maar overdrijf de decoratie niet. Bevestig de decoratieve elementen altijd aan het graf, zodat herfst- en winterstormen ze niet kunnen schaden.

Video: Rododendron snoeien: hoe doe je dat? Tuinmanieren (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send