Haagplanten

Ernstig ontwerp met grassen: hiermee moet rekening worden gehouden bij het kiezen van planten

Pin
Send
Share
Send


Graven hoeven niet altijd met viooltjes te worden beplant. Je kunt b.v. verfraai ook met grassen. Het hangt alleen af ​​van de juiste variëteiten.

Je kunt ook gras en bodembedekking combineren, het hoeven niet altijd de typische grafplanten te zijn. Het graf is ook een plaats van rust en reflectie met een uitgebalanceerde grasaanplant. Soorten die verschillen in hoogte en structuur zijn bijzonder geschikt. Dit zorgt voor een aangenaam, vredig beeld. U kunt zelfs met verschillende kleuren werken. Nog een pluspunt: de meeste siergrassen vereisen weinig onderhoud.

Stijlvolle ernstige aanplant met grassen

Er zijn in principe verschillende opties bij het ontwerpen van graven met grassen. Je kunt b.v. Plant individuele grasplanten en combineer ze met bodembedekkers, grind of bloeiende planten.

De tweede variant is een volledige beplanting van het grafgebied met grassen. In dit geval is het belangrijk dat de grassen verschillende hoogtes hebben.

Siergrassen zijn er in veel verschillende vormen en kleuren. De filigraan grassprieten en de verschillende bloemen zorgen voor een levendig, maar toch kalm, vredig ernstig ontwerp. Veel grassen bloeien zelfs van zomer tot herfst. Maar zelfs in de winter is er een mooie foto. Namelijk, wanneer rijp op de grassprieten ligt. Het is alleen belangrijk bij het kiezen van de grassen dat u niet sterk overgroeiende variëteiten selecteert. De grassen mogen niet verder reiken dan het graf. Bovendien zijn winterharde variëteiten over het algemeen het beste voor ernstige aanplant.

De mooiste grassen voor een ernstig ontwerp

Pampagras:

Het hoge pampagras is een dominante variëteit, die het best te zien is op een dubbel graf. De vaste plant kan tot een meter hoog worden en fascineert met zilverwitte of roze bloembladeren.

Fescue soorten:

Ook een mooie blikvanger, maar lager in groei: de zwenkbare soorten dragen zwenkzwam, atlaszwam en blauwe zwam. Ze groeien in een bolvorm en bieden verschillende tinten grijs, groen en blauw.

Gras van de Fontein:

Het lampreiniger gras is een ander aantrekkelijk type gras. Het vormt indrukwekkende bloemen van augustus tot oktober. Het zijn deze spijkervormige, heldere bloeiwijzen die het gras zijn naam geven.

Roodachtige grassen:

Roodachtige grassen zijn een welkome afwisseling bij het planten met grassen. Hier komen mahoniegras, rood liefdesgras en roodgroene Chinese rieten tot hun recht. Het Chinese riet is verkrijgbaar in vele andere varianten. Maar let altijd op kleine variëteiten zodat het riet het algehele ontwerp niet verstoort.

Onze tip:

Nadat de grasplanten zijn geplant, blijft de grond het eerste jaar tussen de planten zichtbaar. Vul gewoon de gaten met mulch. Dit zorgt voor een nette foto vanaf het begin.

Hoe de grassen goed te verzorgen

Grassen geven de voorkeur aan een losse, humus boven zandgrond waarin ze goed kunnen groeien. Zodra dit is gebeurd, is verder onderhoud beperkt. Na de winter hoeft u alleen de dode plantendelen te verwijderen en de grasplanten terug te snoeien. In de lente en zomer is incidentele bemesting nog steeds aan te raden. U hoeft echter alleen regelmatig water te geven als de zomer erg heet en droog is.

Samenvatting:

Video: Enchanting Celtic Music 2. Magical Forest Fantasy. Enchanted, Mystical, Relaxing (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send