Haagplanten

Ernstig ontwerp met bodembedekker: deze planten zijn mooi en gemakkelijk te verzorgen

Pin
Send
Share
Send


Voortdurend nieuwe planten op een graf plaatsen zodat het er altijd mooi uitziet, kan in de loop van de tijd behoorlijk duur worden. Daarom vertrouwt u eenvoudig op bodembedekking.

Bodembedekkers zijn gemakkelijk te onderhouden Grafonderhoud kan een tijdrovende en dure onderneming worden als u het graf regelmatig opnieuw plant. Met bodembedekking daarentegen, bereikt u een harmonieus effect, omdat het graf er het hele jaar door goed uitziet. En voor een kleine prijs! Want eenmaal geplant, hoeft u de bodembedekking niet steeds opnieuw te vernieuwen.

Stel dat u een gemakkelijk te onderhouden ernstig ontwerp maakt. Je kunt de geselecteerde bodembedekker natuurlijk ook combineren met enkele bloeiende planten of een kleine struik met bloemen in een hoek van het graf plaatsen. Er zijn geen grenzen aan uw verbeelding.

Het hele jaar door interessant: bodembedekking voor het planten van het graf

Groenblijvende bodembedekkers zijn vooral populair in ernstig ontwerp. De permanent groene planten zijn een symbool van rust, hoop en de levenscyclus. De groenblijvende klimop is hier het beste voorbeeld van. Je kunt ook kiezen voor bloeiende bodembedekkers. Een harmonieus beeld wordt altijd gemaakt wanneer de grafsteen en de planten overeenkomen. Een rijkelijk ontworpen grafsteen past goed bij een ingetogen bodembeplanting. Aan de andere kant gaat weelderig planten goed samen met de eenvoudige steen.

Bodembedekker voor zonnige en schaduwrijke locaties

Klimop:

Klimop gedijt in de zon en schaduw. Je krijgt de veeleisende, snelgroeiende plant met verschillende bladvormen en tekeningen, van geelgroen tot donkergroen. Ivy heeft nauwelijks onderhoud nodig. U hoeft maar één of twee keer per jaar ongebreidelde uitlopers te knippen.

Vergeet-mij-nietje:

Op een gedeeltelijk schaduwrijke tot schaduwrijke locatie is het vergeet-mij-nietje of de herdenkingsmunt een prachtige bodembedekker. De plant is geschikt als basisplant en kan bijvoorbeeld worden gecombineerd met een of meer vaste planten van gras. In het voorjaar draagt ​​de bodembedekker prachtige kleine blauwe bloemen.

Polsterphlox:

Polster phlox of tapijt phlox is ook rijk aan bloemen en kan ook worden gezien na de bloei. Je krijgt dit in verschillende kleuren van wit tot sterk roze. Hij bloeit in mei met talloze kleine bloemen.

Candytuft:

De lintbloem, ook wel sneeuwkussen genoemd, stelt geen hoge eisen aan de grond en de locatie. Het produceert veel kleine, witte bloemen in april en is groenblijvend en aantrekkelijk na de bloei.

Sedum soorten:

Als het graf zich op een overwegend zonnige plaats bevindt, kan Sedum-soort worden beschouwd als bodembedekker. Sedum is verkrijgbaar in verschillende soorten, bijvoorbeeld als tapijt sedum. Sedumplanten worden vaak gebruikt in de rotstuin - een combinatie met een paar grote stenen is daarom ook geschikt voor het graf.

Kriechspindel:

De kruipspil is geschikt voor zon en schaduw. De robuuste plant groeit heel langzaam. De kruipas is ook geschikt als bodembedekker, die niet het hele graafgebied zou moeten beslaan. De Cotoneaster heeft even goede eigenschappen.

klimop
© Gina Sanders - Fotolia.com

Vergeet-mij-nietje
© BONIN Foto - Fotolia.com

Polsterphlox
© ela110 - Fotolia.com

candytuft
© M. Schuppich - Fotolia.com

Sedum soorten
© Svetoslav Radkov - Fotolia.com

Kriechspindel
© awfoto - Fotolia.com

Dus de bodembedekker is goed verzorgd

Het onderhoud van de bodembedekker is laag. En de meeste planten stellen zeer weinig eisen aan de grond. Met een losse graf- of tuingrond kunnen de planten eigenlijk altijd goed met elkaar overweg. Als je dat in gedachten houdt, is dat het halve werk. Anders is het belangrijk dat u de bodembedekking eenmaal in het voorjaar bemest. Bovendien moet je de planten water geven in langdurige droogte. Krachtig water geven is fundamenteel beter dan timide water geven.

Samenvatting:

Video: Top 5 Makkelijke Kamerplanten (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send