Haagplanten

Muggenmuggen bestrijden op citroengras - met deze methoden werkt het!

Pin
Send
Share
Send


Citroengras is een redelijk robuuste plant die gemakkelijk kan worden gekweekt als je aan de eisen voor licht en warmte voldoet. Zwarte muggen kunnen hard zijn voor het citroengras.

© VRD - Fotolia.com

De zwarte mug is niet voor ons verborgen. Als je goed kijkt tijdens het water geven, zie je de kleine insecten omhoog vliegen. Volwassen dieren zijn onschadelijk. De larven van de mot vormen daarentegen een probleem, zelfs een kleine verwonding aan de stengels is voldoende en het ongedierte kan doordringen. De wortel kan ook worden aangetast. Daarom moet je extra voorzichtig zijn bij het water geven. De zwarte mug geeft er de voorkeur aan zijn eieren in een vochtig substraat te leggen. Daarom moet u altijd matig water geven. Het is ook een goed idee om waterplanten van onderaf water te geven.

De larven van de mug kunnen het citroengras in het algemeen op verschillende manieren beschadigen. De zwarte muggen kunnen schade aan de bladeren en groeischade door aantasting van de wortels veroorzaken, evenals een kreupele groeiwijze.

Hoe zien zwarte muggen eruit en hoe herken je een plaag?

De zwarte mug komt wereldwijd voor. Zelfs extreme habitats worden niet vermeden. De insecten werden gevonden in Antarctica en in hoge berggebieden boven 4.000 meter boven zeeniveau. Sommige soorten leven in grotten, maar andere muggen in de hete woestijnzon door in het zand te graven. De zwarte mug leeft echter vooral in meer economische regio's, namelijk in bossen, op weiden of in de eigen tuin, waar hij zich verstopt in de planten en in het gebladerte. Zelfs in de bloempot op de vensterbank zijn de zwarte muggen levensvatbaar. Daarom moet u het citroengras vaker controleren, vooral tijdens de winter.

De zwarte mug behoort tot de familie van tweevleugelige vogels en behoort, net als ongeveer 1.800 andere soorten, tot de ondergeschiktheid van de muggen. Alleen al in Europa zijn er ongeveer 600 muggensoorten. De term mot kan worden teruggevoerd op het donkere lichaam en de donkere vleugels. De muggen zijn ongeveer vijf millimeter groot en hebben een slank lichaam. De larven, die de echte bedreiging vormen voor het citroengras, zijn licht tot grijsachtig van kleur en hebben een volledig ontwikkelde capsule.

Trouwens, de schurftige muggen zijn gemakkelijk te herkennen aan hun enigszins steigerende vlucht. De muggen zelf sterven na een paar dagen en hebben alleen de taak om te paren en zich voort te planten. De larven kunnen paddestoelen, schors of bladeren eten. Op hun beurt dienen hun uitwerpselen als voedsel voor micro-organismen.

Dit is hoe muggen kunnen worden bestreden

De handel biedt een aantal pesticiden tegen zwarte muggen. Deltamethrin, magnesiumfosfide of pirimiphos-methyl zijn echter milieutoxines die niet zijn goedgekeurd voor gebruik in tuinen. Het inhaleren van de stoffen alleen kan leiden tot allergieën en irritatie van de ogen en slijmvliezen. Er kunnen zelfs explosies zijn bij contact met water. Deze stoffen vormen dus een reëel gevaar voor kinderen, huisdieren en alle levende organismen. Daarom doen zonder de chemische club. Zwarte muggen kunnen ook effectief worden bestreden met natuurlijke hulpmiddelen.

❍ Gebruik gele stickers tegen zwarte muggen:

In het geval van gele stickers of gele borden is er sprake van gekleurde borden die van lijm zijn voorzien. Deze planken kunnen van papier of plastic zijn. De handel biedt verschillende modellen. De meeste gebruikte lijmen zijn gemaakt van polymeren. Sommige producten zijn gecoat met polyisobutyleen. Dat is de reden waarom de gele stickers ook vochtig lijken. Gele tabletten met smeltlijm lijken minder plakkerig. Deze lijmen zijn onschadelijk voor de gezondheid en worden bijvoorbeeld ook gebruikt om de etiketten op appels of sinaasappels te bevestigen. Sommige planken kunnen ook worden gereinigd met benzine en opnieuw worden gebruikt na gebruik. Hier is meer over gele borden.

toepassing:
Je kunt de gele planken zowel binnen als buiten gebruiken. Gele buitenstickers moeten zo hittebestendig mogelijk zijn en mogen geen in water oplosbare stoffen bevatten. Zoals bekend, houden insecten van kleuren. Ze lijken vooral dol te zijn op geel. Maar er zijn ook stickers in groen en blauw verkrijgbaar, die een vergelijkbare aantrekkingskracht hebben. Bij het naderen van de stickers plakt de zwarte mug aan de planken. Afhankelijk van de plantgrootte kunnen verschillende stickers worden gebruikt. U moet de platen wekelijks controleren en indien nodig vervangen.

❍ Gebruik huismiddeltjes voor zwarte muggen:

huismiddeltjeseffect
kwartszandAls je kwartszand op de bovenste laag aarde legt, lijkt de grond te zijn opgedroogd en de zwarte muggen mogen geen eieren op het droge oppervlak leggen. Je kunt zowel kleine steentjes als vogelzand gebruiken.
lucifersAls je wat lucifers met de punt naar beneden rond de plant in de grond legt, komen de zwavelhoudende componenten vrij door het water. De larven sterven en de zwarte muggen kunnen geen eieren meer leggen.
nootmuskaatMet het actieve ingrediënt myristinezuur bevat nootmuskaat een middel dat qua werking vergelijkbaar is met een insecticide.
Vleesetende plantenAls u vleesetende planten (bijv. Venus vliegenval) in de buurt van citroengras plaatst, helpen deze om muggen te bestrijden. Vleesetende planten staan ​​machteloos tegen de larven.

❍ Gebruik aaltjes tegen zwarte muggen in de emmer:

Nematoden zijn een bijzonder effectieve en natuurlijke methode om de mug te bestrijden, dit zijn wormen die niet met het blote oog zichtbaar zijn en eenvoudig aan het irrigatiewater worden toegevoegd. Ze raken de aarde en vallen vervolgens de larven van de mot aan en doden ze. Hiervoor moet je meerdere keren water geven. Het kan dan een paar weken duren voordat alle larven zijn gedood.

Voorkom besmetting met zwarte muggen - Dit is hoe

Omdat de zwarte mug zijn eieren het liefst op een vochtige ondergrond legt, moet u ervoor zorgen dat de grond na het water geven goed kan drogen. Een laag zand of kiezelstenen heeft ook dit effect. Verwijder stilstaand water altijd uit plantenpotten, want citroengras verdraagt ​​geen wateroverlast.

Let bij het kopen van plantengrond ook op kwaliteit. Goedkope producten zijn vaak al besmet met zwarte muggen. U moet aangetaste grond onmiddellijk vervangen. U kunt de grond op de compost afvoeren, op voorwaarde dat u de compost niet als natuurlijke meststof voor kamerplanten gebruikt.

By the way:
De methode die door sommige plantenliefhebbers wordt begunstigd om de aarde die is besmet met zwarte muggen gedurende een bepaalde tijd in de magnetron te verwarmen, met als doel de larven te doden, lijkt niet veelbelovend. Tijdens dit proces gaan belangrijke voedingsstoffen verloren aan de aarde, waardoor ze uiteindelijk ongeschikt zijn als plantengrond.

Video: Sleeuwijk geteisterd door een muggenplaag, in vijftig jaar niet zoveel muggen (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send