Haagplanten

Vernietig muggenlarven in het regenton - tips voor preventie en bestrijding

Pin
Send
Share
Send


Als het regentrommel wemelt van kleine dieren, is dit meestal één ding: muggenlarven. Als je ze niet meteen bevecht, kun je snel een muggenplaag in je nek krijgen.

Regenton: broedplaats voor muggen

In de zomer kunnen muggen echt overlast veroorzaken. Bijvoorbeeld wanneer ze rondzweven in een grote menigte in de tuin of zelfs rond het huis. Je kunt niet volledig voorkomen dat muggen door je tuin zweven, maar je kunt specifiek hun populatie minimaliseren. Muggen hebben stilstaand water nodig om hun eieren te leggen. Een regenton is daarom de beste broedplaats voor deze insecten. Als u dit echter weet, kunt u veel doen om muggenplagen te voorkomen.

Vernietig muggenlarven in het regenton

Het verwijderen van de muggenlarven uit het regenton heeft de hoogste prioriteit. Nadat de larven uit de eieren zijn gekomen, blijven ze een tijdje op het wateroppervlak voordat ze door het gebied vliegen. U kunt echter alleen op het oppervlak zitten als de juiste oppervlaktespanning aanwezig is. Als je van de insecten af ​​wilt, moet je deze oppervlaktespanning teniet doen.

➤ Tip 1 - plantaardige olie:

Een manier om ze te vernietigen is om de insecten met olie te onderdrukken. Het enige wat u hoeft te doen is een paar druppels plantaardige olie uit de keuken in het water druppelen. De larven zouden dan binnen zeer korte tijd moeten sterven.

➤ Tip 2 - wasmiddel:

Als alternatief voor plantaardige olie kun je ook een beetje wasmiddel in het water laten vallen. Een eetlepel op een groot regenton zou voldoende moeten zijn. Je kunt het regenwater nog steeds gebruiken om in de tuin water te geven als je een 100% biologisch afbreekbaar product gebruikt.

➤ Tip 3 - NEUDORFF muggen gratis:

In elke tuinhandel of in de ijzerhandel kunt u ook zeer speciale preparaten kopen waarmee de larven in het water (regentonnen, tuinvijvers en ander water) kunnen worden bestreden en die ook biologisch afbreekbaar en daarom onschadelijk zijn. Deze producten zijn gemaakt op basis van eiwitstoffen, zodat ze geen schade toebrengen aan mensen, wilde dieren, nuttige insecten, vissen of andere organismen. Bijvoorbeeld Producten zoals de NEUDORFF muggenvrij (hier verkrijgbaar), de bestaande voorraad muggenlarven is volledig vernietigd.

Voorkom dat muggenlarven zich ontwikkelen

➤ Tip 4 - bedek de regenton:

Voorkomen is natuurlijk beter dan elke muggenbestrijdingsmaatregel, dus u kunt uzelf veel moeite en ergernis besparen. Het is ideaal als u uw regenton afdekt met een deksel.

Als alternatief kun je er in de zomer een muskietennet overheen leggen. Maar vergeet de regenpijp niet, want de muggen kunnen er doorheen glippen. Je moet dit dus ook met een fijn gaas bedekken.

➤ Tip 5 - Leeg de regenton:

Het duurt ongeveer drie weken voordat de muglarven het punt bereiken waar ze kunnen vliegen. Als u de regentrommel tijdens deze periode volledig leegmaakt, hoeft u verder geen actie te ondernemen.

Video: 21 handige tips om muggen te weren (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send