Haagplanten

Laat de kat wennen aan de tuin - hoe het werkt

Pin
Send
Share
Send


Snuiven, kijken, spelen: er is niets beters voor katten dan buitenshuis zijn. Hier zijn enkele tips om uw kat aan de tuin te laten wennen.

Kat met missus in de tuin

Ben je net verhuisd en heb je nu een tuin? Of heb je onlangs een kat gekocht? Dan moet je er rekening mee houden dat katten soms vrij moeten kunnen rennen om stoom af te blazen. Wat is er mooier dan een tuin met zoveel te ontdekken?

Maar voordat je je kat alleen kunt sturen, moet je eerst wennen aan de open ruimte en de nieuwe omgeving. Omdat niet elke kat meteen naar buiten durft te gaan. Vooral jonge kittens en katten, die voorheen alleen in het appartement werden gehouden, hebben het er moeilijk mee. Maar met een beetje oefening en geduld kun je je kat snel alleen door de tuin laten rennen.

Veel geduld is vereist

De karakters van katten zijn heel verschillend. Net als bij ons mensen. Je moet rekening houden met dit individuele karakter en daarom moet je misschien geduld hebben. Je kunt niets bereiken met je dier met druk. Het kan dus een paar weken duren voordat uw kat alleen de tuin verkent. Veel dieren zijn aanvankelijk bang voor vrijheid en de ongewone geluiden buiten.

Maar voordat het zelfs naar buiten kan, is het belangrijk dat u uw tuin kattenvrij maakt. Dit is de enige manier om te voorkomen dat uw kat de straat op loopt of wegloopt. U vindt hierover belangrijke tips in ons artikel De tuin veilig maken voor katten - 6 belangrijke tips.

Ga stap voor stap verder

➤ Stap 1 - Ga naar de tuin met kattengerechten:

Net als mensen hebben angstige katten vooral veiligheid nodig. De tuin is tenslotte iets compleet nieuws, iets onbekends voor hen, dus het is duidelijk dat ze niet zeker zijn. Je kunt je dier ondersteunen door het eerst de tuin in te nemen met een katentuig. Op deze manier voelen veel katten zich veiliger en kunnen ze niet ontsnappen als ze bang worden.

Gedurende 14 dagen moet je je kat meenemen in de tuin en alles heel langzaam laten verkennen. Je moet altijd met je dier praten op een rustige, zachte stem, omdat het veilig aanvoelt. Je kat moet aan alles kunnen snuiven en zoveel tijd nemen als ze wil.

Belangrijk:

De deur naar het huis moet altijd open staan ​​zodat uw kat indien nodig naar binnen kan.

➤ Stap 2 - eerste uitgangen zonder katentuig:

Na ongeveer twee weken verkennen van de gerechten, zou uw kat zich veilig moeten voelen. Nu kunt u ze zonder gerechten en riemen in de tuin laten. Maar ga naar buiten met je huisdier. Zelfs dan moet u de voordeur of patiodeur open laten zodat uw dier zich terugtrekt.

Tussendoor moet je je kat zo nu en dan vanuit huis bellen, omdat hij sneller de weg terug naar huis vindt en meer veiligheid krijgt.

➤ Stap 3 - stuur de kat alleen:

Als je het gevoel hebt dat je kat aan alles is gewend en zijn weg naar de voordeur kan vinden zonder te bellen, kun je hem naar de tuin sturen. Plaats altijd een kom voer waar u uw kat buiten laat, zodat ze zich tussendoor kunnen versterken. Het maakt het ook gemakkelijker voor katten om te onthouden waar hun huis is.

Tip:

Als uw kat uit de tuin verdwijnt, ga dan precies staan ​​waar u hem altijd in de tuin laat en vraag uw dier. Op deze manier onthoudt ze de weg naar huis beter.

Video: Kat wennen aan het dragen van een tuigje (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send