Haagplanten

De tuin veilig maken voor katten - 6 belangrijke tips

Pin
Send
Share
Send


Wat de speeltuin is voor kinderen is de tuin voor katten. Dit moet echter veilig zijn voor katten. Dit is de enige manier om ervoor te zorgen dat er niets met je schat gebeurt.

Kat in de tuin

Wanneer een kat intrekt, verandert het dagelijkse leven van een gezin plotseling. Dieren zijn immers van nature nieuwsgierig en willen alles ontdekken. Vooral als je nieuw bent in de familie, weet je niets van verboden. Dienovereenkomstig wil niet iedereen zijn kat een permanente vrije loop geven, omdat er allerlei gevaren op de loer liggen, waarvan de dieren in eerste instantie geen idee hebben.

Een goed alternatief is echter het freewheel in uw eigen tuin, omdat u het met een paar eenvoudige stappen katveilig kunt maken. Dat lukt je zeker niet meteen, want je denkt natuurlijk niet meteen aan alles. In de eerste paar weken zult u echter snel merken waar er mazen of gevaren op de loer liggen.

Tips voor een katveilige tuin

Tip 1 - De tuin goed schermen:

Het juiste hek rond het terrein vormt de basis voor een katvrije tuin, want uw kat mag immers niet ontsnappen. Het doel is dat uw kat in de tuin kan blijven zonder hem in de gaten te houden.

Dus als u op zoek bent naar een hek dat katbestendig is, moet u ervoor zorgen dat het hoog genoeg is. Omdat een hoog hek niet alleen opvallend is, maar ook het zicht blokkeert, moet u zeker vooraf uw buurman raadplegen, zodat u later niet in de problemen komt. Een kleine tip: je kunt het uiterlijk een beetje verbeteren door klimplanten op het hek te planten of een paar struiken ervoor te planten. Maar gebruik alsjeblieft geen klimop voor vergroening, want het is giftig!

Het is ook belangrijk om de juiste materialen te kiezen. De afrasteringspalen kunnen b.v. nooit van hout worden gemaakt, omdat uw kat erop kan klimmen. U moet beslist ijzeren palen verkiezen. Mogelijk is er al een hek om uw pand heen. In dit geval kunt u ook zien of een verlenging naar boven mogelijk is voordat u het hek volledig vervangt.

Waarschuwing:

Voordat u het hek instelt, moet u contact opnemen met de plaatselijke bouwautoriteit. Op sommige plaatsen heeft u een vergunning nodig voor hekken vanaf 180 centimeter hoog. In andere vanaf een hoogte van 200 centimeter.

Tip 2 - Bevestig de katverdedigingsgordel aan bomen:

Zelfs het hoogste hek kan nutteloos zijn als uw kat andere mazen ontdekt. Vergeet dus nooit dat uw kat hoog kan klimmen. Een boom dicht bij het hek geplaatst kan een goede gelegenheid zijn om over het hek te komen. Je moet daarom hoge bomen beveiligen of ze zelfs verplaatsen. (Leestip: een boom overplanten - 11 belangrijke tips)

Als het niet mogelijk is om een ​​boom te verplaatsen, kunt u er ook een kattenverdedigingsgordel (bijvoorbeeld hier beschikbaar) aan vastmaken. Dit zijn draadbanden met spijlen, die niet alleen het klimmen in bomen moeilijker maken, maar ook dienen om vrije en grotfokkers te beschermen. De afzonderlijke metalen delen worden eenvoudig in elkaar gestoken en kunnen dus individueel worden aangepast aan elke kofferbakmaat.

#voorvertoningproductwaarderingprijs
1 zonpor cat fright dierenafweer, zonne-echografie ... Momenteel geen beoordelingen23,99 €Naar de winkel
2 GRUNDIG Ultrasone zonne-dierenverjager 13-60 KHz |… 89 beoordelingen24,90 €Naar de winkel
3 AngLink versie 2019 Solar 2 Pack Cat Fright… Momenteel geen beoordelingen79,99 € 59,99 €Naar de winkel

Tip 3 - Het planten van de tuin:

Om uw tuin er aantrekkelijk uit te laten zien, moet u hem natuurlijk planten. Als u een kat bezit, moet u ervoor zorgen dat u geen giftige planten in uw tuin plant. Als er al een paar giftige exemplaren in uw tuin zijn, moet u ze uitplanten. (Leestip: giftige planten voor katten)

Als je het hek groen wilt maken, moet je er ook geen planten voor zetten die na verloop van tijd behoorlijk robuust worden, omdat je kat op een gegeven moment kan worden losgelaten.

Tip 4 - plant pis-off planten in bedden:

Je kunt je bedden nauwelijks tegen katten beschermen, omdat ze gewoon dol zijn op teveel graven. Je kunt hier en daar zogenaamde 'pis-je-planten' in de bedden integreren. De brandnetels van deze plant bevatten etherische oliën en katten houden helemaal niet van deze geur.

Tip 5 - Beveilig de tuinvijver:

Een vijver is enorm populair bij katten omdat ze graag aan de oever zitten en ervan drinken. Je moet echter liever zonder vis in de tuinvijver of je kunt een rooster onder het wateroppervlak plaatsen. Het gebied aan de oever moet ook mooi vlak zijn. Creepers hebben hier niets verloren.

Tip 6 - Chemie in de tuin is taboe:

Chemische spuitmiddelen moeten absoluut taboe zijn. Zelfs slakkenkorrel heeft geen plaats in de tuin. Antivries, oliën, verf en houtverduurzamingsmiddelen mogen niet worden opengelaten vanwege uw kinderen. Deze horen thuis in een kast die noch kinderen, noch katten 'onveilig' kunnen maken.

Video: Tips voor de beste slaapplek voor je kat - Kattenmand vs Dekentje (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send