Haagplanten

Komkommers planten in de kas - tips voor de teelt

Pin
Send
Share
Send


Of het nu een balkon, een veld of een kas is - komkommers groeien overal goed. Sommige soorten geven echter de voorkeur aan het kweken in een kas. Lees hier wat u moet overwegen.

Slangkomkommers geven de voorkeur aan de kas

Als je komkommers wilt telen, kun je kiezen voor het veld of de kas. Ingemaakte komkommers gedijen bijvoorbeeld het best buitenshuis. De populaire slangenkomkommer, ook bekend als komkommer, geeft de voorkeur aan het warme, vochtige klimaat in de kas. (Leestip: groeiende slangkomkommers - instructies voor kas en veld)

Slangkomkommers zijn erg populair onder Duitsers vanwege hun frisheid. Natuurlijk, als je de kans hebt, wil je het zelf laten groeien. Groenten uit je eigen tuin smaken sowieso een stuk beter dan gekochte.

Omdat komkommers niet de gemakkelijkste en meest veeleisende planten zijn, zijn hier een paar nuttige tips voor het kweken ervan.

Tips voor het kweken van komkommers in de kas

❋ Tip 1: vloer

Komkommers kunnen alleen gedijen als de grond van goede kwaliteit is. De grond moet rijk zijn aan voedingsstoffen, los zijn en water vasthouden. Het beste is om speciale teeltgrond te krijgen. Je kunt ze ook verrijken met een beetje rijpe compost of vloeibare kunstmest.

❋ Tip 2: vooruit / zaaien

Je kunt jonge planten in elk tuincentrum kopen of je kunt ze natuurlijk zelf verkiezen. Deze variant wordt aanbevolen omdat u een veel hogere selectie rassen heeft.

De beste tijd om vooruit te gaan is half april. Doe hiervoor twee zaden van ongeveer drie centimeter diep in een kleine pot en bedek ze met aarde. Totdat de zaden beginnen te ontkiemen, moet je de potten gelijkmatig warm en vochtig houden bij een temperatuur van 20 graden. Vanaf half mei of na de ijsheiligen, wanneer de eerste bladeren zijn gevormd, kunnen de jonge planten dan de kas in.

❋ Tip 3: Noteer de afstanden

Als u nu de jonge komkommerplanten in de kas plant, moet u zeker de afstand tussen de planten overwegen. Het is het beste om slechts één plant per vierkante meter te planten.

Als u klimhulpmiddelen gebruikt, kunt u meerdere rijen vormen. Je moet ongeveer een meter tussen de rijen laten. Als u liever zonder wilt, moet u slechts één rij planten, zodat de komkommers later voldoende ruimte hebben om zich te verspreiden.

❋ Tip 4: De juiste locatie

Komkommers geven de voorkeur aan een zonnige en beschutte locatie in de kas. Dus liever afzien van het planten van de planten in de buurt van de deur of het ventilatievenster.

5 Tip 5: Pas op voor komkommers

Om van een vruchtbare oogst te kunnen genieten, moet u de komkommers regelmatig verzorgen. Dit omvat voornamelijk gieten. Komkommers hebben elke dag genoeg water nodig om perfect te gedijen. (Meer hierover in het artikel over komkommers gieten - dat moet je weten)

Het bemesten van komkommerplanten kan niet alleen de opbrengst verhogen, maar ook de plant versterken. Als je de grond in het begin niet voldoende voedingsstoffen hebt gegeven, zul je snel merken dat de plant een aantal belangrijke voedingsstoffen mist. Komkommers kunnen ook tijdens de groei worden bemest. U moet echter zonder de chemische club doen en liever natuurlijke meststoffen gebruiken, zoals organische meststoffen.

In het artikel Bemesting van komkommers - Hoe kunt u de opbrengst verhogen, leggen we uit welke bemestingsopties u nog hebt.

Video: KOMKOMMER PLANTEN in je MOESTUIN (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send