Haagplanten

Schone kasruiten - zo is het gedaan

Pin
Send
Share
Send


Als er veel licht in de kas kan komen, zal de oogst productiever zijn. Dus zwaai in het voorjaar met de poetslappen en maak de kasruiten schoon.

broeikas

Schoonmaken is niet precies ieders kopje thee, maar als het dient om de oogst winstgevender te maken, doe het dan ook graag. Dus als u een glazen kas in de tuin heeft, moeten de ramen af ​​en toe worden schoongemaakt. Tenslotte kleeft niet alleen normaal stof en vuil aan de ramen, maar kunnen zich ook kalk en algen vormen. Het resultaat: de vuile ramen laten dan niet langer voldoende zonlicht binnen, wat essentieel is voor de planten om te gedijen.

Reinig de kas in het voorjaar

Over het algemeen kunt u uw kas het hele jaar door schoonmaken. De lente is hier echter de beste tijd voor, omdat je nog niet bent begonnen met planten en daarom is het hele huis niet voltooid. Als u de ramen op een ander tijdstip wilt reinigen, moet u veel meer werk doen, omdat u eerst de nodige ruimte moet creëren - tenminste als het gaat om het reinigen van binnenuit. Aanbevolen literatuur: Kas: basisuitrusting en handige accessoires gepresenteerd.

Het schoonmaken van de kas in de winter zou ook uiterst onhandig zijn, omdat je dan de ventilatie-apparaten moet openen en het in de kas snel te koud zou worden. Het is belangrijk dat het weer zo mild en droog mogelijk is, zodat u ramen en ventilatie kunt openen.

Zo worden kassen gereinigd

➤ Stap 1:

Besteed allereerst aandacht aan het schoonmaken van de glazen fronten van buitenaf. Als u een stoomstraal hebt, kunt u deze gebruiken om eenvoudig grof vuil te verwijderen. Met dit apparaat kunt u ook de plaatsen tussen de vensterpanelen bereiken waar vuil zich graag nestelt. Als alternatief kunt u natuurlijk de fronten wassen met de tuinslang.

➤ Stap 2:

Voor een grondige reiniging is het het beste om een ​​zachte wortelborstel of een spons en warm water te gebruiken, waarin je een paar spatten van een milieuvriendelijk reinigingsmiddel toevoegt. Als u het moeilijk vindt om hogere plaatsen te bereiken, kunt u ook een lange bezem gebruiken. Dit geldt ook voor het dak van de kas.

➤ Stap 3:

Als er hardnekkige kalkafzettingen op de ruiten zitten, kunt u een speciale kalkreiniger gebruiken of azijnessence proberen. Je kunt dit rechtstreeks op de kalkaanslag aanbrengen of een deel ervan toevoegen aan het lauwwarme reinigingswater.

Je hoeft de chemische club niet eens uit te pakken met groene rubbers. Meestal moeten ze ook gemakkelijk te verwijderen zijn met een conventionele ruitenreiniger.

➤ Stap 4:

Nadat u van buitenaf bent gereinigd, gaat u op dezelfde manier verder in het interieur. Let bij het reinigen op lekken, olie de metalen delen in en behandel roestige plekken.

Pin
Send
Share
Send