Haagplanten

Zouten in de kas - Hoe uw planten te redden

Pin
Send
Share
Send


Onprofessionele voedingsstoffen zijn vaak verantwoordelijk voor overzouten of verzilting in de kas. We leggen uit wat we nu moeten doen.

Voorkom overzouten Verschillende factoren zijn verantwoordelijk voor overzouten of verzilting in de kas. Enerzijds zijn er grote hoeveelheden kunstmest die de eigenaar gebruikt voor de optimale groei van de planten. Anderzijds is het de waterstroom die uit de kasvloer trekt. In het veld worden de zouten eenvoudig weggespoeld door regen, deze natuurlijke methode werkt niet in de kas.

Zouten beginnen te bloeien

Je kunt overzouten van de grond herkennen aan het feit dat een laag, die een geelachtig witte kleur vertoont, zich op de kruimel van de aarde vormt en soms zo intens wordt dat de visuele indruk ontstaat dat de grond is gekalkt.

Definitie van verzilting
verhoogde afzetting van zouten op het bodemoppervlak

Verwijder de bovenste laag grond

Het risico kan worden geëlimineerd door de bovenste grondlaag op te tillen tot een dikte van ongeveer twee centimeter. Op deze manier wordt een groot deel van de overtollige zouten verwijderd. Nu is het echter noodzakelijk om de watertoevoer in de kas in evenwicht te brengen en daarom krachtig meerdere keren met kortere tussenpozen te gieten.

Video: Jonathan Drori: Why we're storing billions of seeds (November 2020).

Pin
Send
Share
Send