Haagplanten

Reiniging van de gasgrill - regelmatig reinigen bevordert de levensduur

Pin
Send
Share
Send


Gasgrills van hoge kwaliteit zijn erg duur in aanschaf. Om ervoor te zorgen dat ze lang meegaan en dat het plezier van de grill niet wordt belemmerd, moeten ze regelmatig worden onderhouden en gereinigd.

© fotoknips - Fotolia.com

In de zomer draait alles om barbecueën - die-hard grillers starten de grill meerdere keren per week op. Maar niet alleen vlees staat altijd op het menu - vis, groenten en fruit belanden steeds vaker op de grill. Om ervoor te zorgen dat het barbecue-plezier na de vierde keer niet wordt overschaduwd door een vreemde nasmaak, moet de grill regelmatig worden schoongemaakt en onderhouden. Zo krijgt u de levensduur van de gasgrill en kunt u elke keer genieten van een heerlijk stuk vlees, vis of een andere traktatie van de grill.

De reiniging is verdeeld in drie fasen:

  • Reinig na elke grill
  • Reiniging indien nodig
  • jaarlijkse schoonmaak

Reinig na elke grill

Het rooster maakt deel uit van de grill, die u na elke grill regelmatig moet reinigen. Resten van marinades, vlees en kruiden worden daar afgezet, die kunnen beginnen te schimmelen tot de volgende barbecue. Dus om hygiënische redenen moet u het schoonmaken hier niet uitstellen.

De meest effectieve manier om het rooster te reinigen is door het uit te branden. Sluit hiervoor het deksel van het apparaat en zet alle schakelaars op het hoogste niveau. Wees niet verbaasd over de rookontwikkeling. Dit is het proces dat de afzonderlijke delen reinigt - de resten branden zogezegd. Als er geen rook meer is, is het proces voltooid en blijft er niets meer branden.

Gebruik een staalborstel om de roetvlekken te verwijderen. Je moet zeker aandacht besteden aan kwaliteit, omdat goedkoop materiaal de roest ernstig kan beschadigen. Er zijn ook verschillen met de bestaande grillage. U kunt achterhalen welk type grillborstel het meest geschikt is voor welk grillroostermateriaal in de gids van rawford.de.

Veeg het tenslotte eenvoudigweg af met een vochtige doek en het rooster ziet er als nieuw uit.

»Trouwens: Wanneer het doorbrandt, reinigt het branderdeksel ook automatisch van de gasgrill.

Reiniging indien nodig

Houd altijd een brandblusser bij de hand wanneer u grilt met een gasgrill.

Als u de grill vaker start, moet u de grill om de drie maanden uit elkaar halen en schoonmaken. U moet de schroeven in een zeepoplossing weken en ze vervolgens met staalwol reinigen. Laat het vervolgens goed drogen. Verwijder de gasfles absoluut van de grill tijdens het reinigen. Bovendien moet een blik op de vetopvangbak worden genomen. Afhankelijk van de grillfrequentie kan zich hier wat vet ophopen. Het vulniveau moet regelmatig worden gecontroleerd, zodat er geen gevaarlijke brand is.

Als de aluminium lekbakken halfvol zijn, moet u het vet laten uitharden en weggooien. Je kunt de kom in de vaatwasser schoonmaken of gewoon afwassen. Aangezien de laden echter niet zijn ontworpen voor permanent gebruik, moet u ze na de tweede of uiterlijk verwijderen, afhankelijk van de mate van vervuiling na de derde keer. Aanvulling van deze speciale opvangbakken is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en maten, bijvoorbeeld van time4wellness.de. Het vormstabiele aluminium gaat langer mee, beschermt de binnenkant van de grill en bespaart u waardevolle tijd bij het reinigen.

❖ Reinig de buitenkant van de gasgrill

De grill van buitenaf reinigen is waarschijnlijk de gemakkelijkste van alle taken. Vet en vuil kunnen eenvoudig worden verwijderd met een reinigingsmiddel voor glas of roestvrij staal. Spuit eenvoudig op het oppervlak, laat het korte tijd inwerken en veeg het dan af.

In plaats van een speciale reiniger kunt u ook water met afwasmiddel gebruiken.

"Kijk uit: Voor gasbarbecues met een roestvrijstalen oppervlak mag u geen metalen sponzen of grove borstels gebruiken, omdat deze deze kunnen krassen.

❖ Reinig het gasrooster van binnenuit

Hoe mooi de gasgrill er ook uitziet wanneer u hem koopt, hij zal er na het eerste gebruik nooit meer hetzelfde uitzien. Maar het hoeft niet naar binnen te rotten, daarom is het belangrijk om de gasgrill van tijd tot tijd volledig schoon te maken.

Verwijder de grill en gebruik een houten spatel om hardnekkig vuil te verwijderen. Hout is het beste omdat er geen krassen zijn die later tot roest kunnen leiden.

Voor het reinigen bevelen experts een mengsel van water en azijn aan in een verhouding van 1:10, waarbij azijn het grootste deel overneemt. Bevochtig het gehele binnenoppervlak met het mengsel en laat het ongeveer 10 tot 15 minuten rusten.

»Mijn tip: Je kunt ook ovenspray gebruiken in plaats van het azijn-watermengsel.

Veeg na de belichtingstijd eenvoudig de binnenkant af met een droge doek.

Jaarlijkse schoonmaak

In plaats daarvan gaat de jaarlijkse reiniging over het wintervast maken van de gasgrill. Dezelfde onderdelen, zoals hierboven al vermeld, moeten worden schoongemaakt. Maar dat is niet alles. De details van wat u zeker kort voor de winter moet doen, zodat u uw gasgrill in het voorjaar zoals gewoonlijk kunt gebruiken, worden gedetailleerd uitgelegd in de gids voor gasprofi24.de.

Video: Gasgrill reinigen. Grillrost reinigen. Grillreiniger (November 2020).

Pin
Send
Share
Send