Haagplanten

Barbecue op het gas grill - 4 argumenten tegen houtskoolgrill

Pin
Send
Share
Send


Steaks en worstjes smaken alleen van de houtskoolgrill? Fout! Gasgrills hebben doorslaggevende voordelen waar zelfs die-hard houtskool fans onder de indruk van zullen zijn.

Echte mannen grillen op houtskool, het rookt, het snoeit en herinnert een beetje aan voedselbereiding boven een open vuur. Deze mening bleef jarenlang bestaan, maar sinds de ontwikkeling van verschillende gasgrills zijn zelfs die-hard houtskoolfans overtuigd van de aangename manier van grillen.

Een gasgrill hoeft niet naar de tweede keuzecategorie te worden verplaatst. Tegenwoordig variëren de modellen van de kleine dubbele vlam voor het balkon tot extravagante grillstations. En ook het argument: "Ik heb niet het typische houtskoolaroma op een gasgrill", is welkom om op te schorten. Qua prijs variëren gasbarbecues van 100 tot ruim boven de 1000 euro.

Grillen met gas: dit zijn de voordelen

In Amerika is grillen met een gasgrill al lang een alledaags verschijnsel. Wij Duitsers zijn moeilijk te overtuigen om het zonder houtskool te doen, maar grillen met gas heeft aanzienlijke voordelen:

1. Klaar om te beginnen in slechts een paar minuten

In tegenstelling tot de houtskoolgrill, die ik hier niet slecht wil zeggen, is de gasgrill in slechts enkele stappen klaar voor gebruik. De houtskool moet eerst correct worden gedoseerd en vervolgens worden aangestoken. Geduld is vereist totdat de kolen is doorgebrand en het eerste te grillen product mag grillen. Met de gasgrill hoeft u alleen maar een gasfles aan te sluiten. Als u dit nog niet hebt gedaan, drukt u op een knop en de grill kan onmiddellijk worden gebruikt. Zorg er bij het aansteken altijd voor dat het deksel van de gasgrill open is! De snelle gereedheid voor actie is met name voordelig wanneer een spontaan bezoek is aangekondigd. In een mum van tijd kunt u uw gasten serveren met vers gegrilde gerechten.

2. Gewenste temperatuur op elk moment instelbaar

Dat weet je zelf, ooit een houtskoolgrill is in beweging, pas op dat u geen vlees en worst verbrandt. Als de sintels extreem heet zijn, moet het rooster een verdieping hoger worden geplaatst. Met de gasgrill kan de temperatuur met een druk op de knop worden geregeld. Hoeveel niveaus hier mogelijk zijn, hangt af van het respectieve model. Er zijn ook twee grillmethoden beschikbaar: direct en indirect grillen.

direct grillen - Het voedsel wordt direct op de grillsticks geplaatst, het proces kan worden vergeleken met het aanbraden van vlees. De temperaturen hier zijn hoog en het eten is sneller gaar. Geschikt voor steaks, vis, kipfilet of groenten.

indirect grillen - Langzame kookmethode voor dikke stukken vlees. Werkt vergelijkbaar met een heteluchtoven. Alleen de buitenste grillsticks zijn verlicht, zodat de warmte over het voedsel wordt verdeeld. Het deksel blijft gesloten, idealiter gebruik je een grillthermometer.

U vindt gedetailleerde informatie over deze twee grillmethoden en hoe u beide varianten kunt combineren in de grillgids op gasgrill-shop.com.

3. Gerookt in de gasgrill

Nu komen we terug op het punt "waar is de heerlijke rokerige smaak van de gasgrill?" Met roken of roken bereikt u een minstens zo goede, zo niet zelfs intensere smaak. Zogenaamde houtsnippers zijn vereist om te roken. Dit zijn kleine stukjes hout die in een rookdoos (metalen doos) worden gedaan. Om gezondheidsredenen mag u geen hout gebruiken. Veel houtsoorten worden behandeld met pesticiden en zijn daarom net zo ongeschikt als bouwafval! Besteed aandacht aan de informatie van de fabrikant en bekijk de tabel op pepperworld.com. Dit biedt een prachtig overzicht van welke houtsoorten geschikt zijn, hoe het rookkarakter zich ontwikkelt en voor welk gegrild voedsel en welke friet geschikt zijn.

TOP 5 TIPS VOOR HET ROKEN MET DE GASGRILL

4. Makkelijk schoon te maken

Om een ​​houtskoolgrill te reinigen, moet je wachten tot de sintels volledig zijn afgekoeld. Het duurt uren! Alleen dan kun je de as weggooien. Reinig het rooster met een staalborstel. Soms is zwaar schrobben aan de orde van de dag. Voor de gasgrill moet het rooster ook worden schoongemaakt, wat alleen om hygiënische redenen noodzakelijk is. Verhit de grill met het deksel gesloten, alle resten zullen binnen enkele minuten verbranden en kunnen vervolgens worden afgeveegd met een staalborstel. Vet dat in de lekbak is gedruppeld, kan met afwasmiddel en water worden verwijderd.De opslagplaatsen op de grill worden op dezelfde manier gereinigd. En uw gasgrill is al schoon voor de volgende ronde!

Video: Best tips for cooking on a gas BBQ (November 2020).

Pin
Send
Share
Send