Kamerplanten

Een moestuin maken - 7 tips

Pin
Send
Share
Send


Als je overvloedig in je moestuin wilt oogsten, moet je van tevoren veel doen. Mijn tips maken het werk eenvoudiger en beloven een goede opbrengst.

© Alexander Raths - Fotolia.com In tijden dat de groenten steeds duurder worden en je niet zeker weet of ze besmet zijn met verontreinigende stoffen en pesticiden, is je eigen moestuin echt zijn gewicht in goud waard. Aan de ene kant zijn groenten uit je eigen tuin veel gezonder, aan de andere kant is het leuk om te zien hoe wortels, kool en tomaten groeien en gedijen. Maar voordat je ervan kunt genieten, moet je het werk doen, dat wil zeggen, de grond controleren, een bed planten en de juiste soorten groenten selecteren. Onze 7 tips laten zien waar nog meer rekening mee moet worden gehouden.

Tip 1 - maak inloopbedden

Het spreekt voor zich dat bedden in de moestuin moeten worden neergelegd, wat veel amateur-tuiniers vergeten is een bepaalde afstand tussen de bedden. Groenten zoals uien of kool nemen veel ruimte in beslag. Iedereen die aan de rand van het bed zaait of plant, moet ook voldoende brede paden plannen.

Tip 2 - zorg voor voldoende irrigatiewater

Om alles goed te laten groeien, moet je je moestuin regelmatig water geven. Zet een regenton op zodat niet alles in het geld valt. Als het mogelijk is, plaatst u de prullenbak naast het bed. Dit bespaart lange loopafstanden en het water wordt voorverwarmd door de zon, die "gezonder" is voor uw planten.

Tip 3 - Controleer de staat van de vloer

Controleer voordat u gaat planten en zaaien de bodemgesteldheid. Elk type groente heeft zijn eigen vereisten, waar u op moet letten zodat u later veel kunt oogsten.

Tip 4 - snelgroeiende groenten

Heb je de bedden klaargemaakt, d.w.z. de grootte uitzetten en de grond opstapelen, het gaat om het eigenlijke planten. Degenen die ongeduldig zijn en snel willen oogsten, kunnen terugvallen op snelgroeiende groenten.

"Groenten en kruiden voor het zaaien:

  • radijs
  • radijs
  • venkel
  • rukola
  • dille
"Groenten om uit te planten

  • broccoli
  • bloemkool
  • koolraap
  • pompoen
  • salade

Tip 5 - geef de voorkeur aan groenten

Zaaien en jonge planten zijn er in overvloed in de seizoensgebonden tuincentra op het terrein. Maar als u het nog persoonlijker wilt en geld wilt besparen, geeft u gewoon de voorkeur aan uw groenten. Je hebt hier zelfs geen kas voor nodig; de vensterbank is voldoende.

Tip 6 - extra tip voor wortelen

Worteltuinders planten graag wortels. Maar wees voorzichtig: leg wortels alleen om de drie jaar in hetzelfde bed, anders trekken ze ongedierte aan. Als alternatieve locatie beveel ik een verhoogd bed aan.

Tip 7 - vergeet niet te bemesten

Naast de zon en veel water hebben veel groenten ook zo nu en dan een portie kunstmest nodig. In plaats van een chemisch mengsel, geef ik nog steeds de voorkeur aan de goede oude compost. Dit verhoogt de winstgevendheid van uw moestuin!

Video: TIPS & TRICKS #7 - Knoflook poten (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send