Kruiden

Winterbanaan overwinterer - Dit is hoe de tropische bomen de koude tijd overleven

Pin
Send
Share
Send


Hoewel de banaan een tropische plant is, voelt deze comfortabel aan op onze breedtegraden. Maar wees voorzichtig! In de winter moet je de plant goed beschermen, zodat deze het koude seizoen ongeschonden kan overleven.

De plant moet binnenshuis zijn bij constante lage temperaturen Sierbanaan is een decoratieve plant die steeds populairder wordt in Duitsland. Als je het hele jaar door met succes de tropische plant met de grote palmachtige bladeren wilt trekken, moet je vooral in de winter voorzichtig zijn. Omdat temperaturen onder de 5 graden de plant aanzienlijk kunnen beschadigen.

Als vuistregel: als de temperaturen constant laag zijn, is het tijd om de plant voor te bereiden op de winter. In dit artikel heb ik samengevat waartoe dit allemaal behoort en waar je op moet letten.

4 tips voor een succesvolle overwintering van de decoratieve banaan

Selecteer een heldere winterlocatie

Overwinter de sierbanaan niet buitenshuis. Zelfs met uitgebreide bescherming met vezelmatten, zijn een paar koude nachten soms voldoende om de prachtige plant te laten sterven. Beter is het maar: overwinteren in huis is meestal een probleem.

Kies een heldere locatie met temperaturen tussen 10 ° C en 18 ° C. Een onverwarmde wintertuin is perfect. Bovendien, als er voldoende licht is, kunnen koele slaapkamers, zolders en kelders, overloop, onverwarmde gangen en de ingang van het appartement als een winterverblijf worden beschouwd. Hoe donkerder de locatie, hoe kouder de omgevingslucht kan zijn. Aanhoudende temperaturen van 5 ° C of lager moeten altijd worden vermeden.

Geef water en bemest spaarzaam

De Ensete heeft een zeer beperkte waterbehoefte in de winter. De kluit mag niet volledig uitdrogen; druppelend nat substraat of zelfs stilstaand water in de schotel moet ook worden vermeden. Geef de sierbanaan elke twee weken spaarzaam water. Een keer per maand kunt u een kleine hoeveelheid vloeibare meststof aan het irrigatiewater toevoegen.

Bevochtig de bladeren regelmatig

Als je banaan op een locatie met lage luchtvochtigheid overwintert, moet je de bladeren regelmatig besproeien met druppels water. Gebruik een druk- of pompsproeier voor planten.

Regelmatige behandeling met fijne druppels water heeft twee positieve bijwerkingen naast het onmiddellijke verfrissende effect: ten eerste verwijdert de sierbanaan het stof dat zich op de grote bladeren heeft afgezet. Ten tweede vermijden spintmijten een bevochtigde sierbanaan. Deze veel voorkomende plagen zijn graag droog.

Breng de sierbanaan weer naar buiten

Zodra de temperaturen in het voorjaar ruim boven het vriespunt blijven, is het de beurt aan de banaan om uit de winterkwartier te komen. Zet de plant niet onmiddellijk op een zonnige locatie, maar op een gedeeltelijk of afwisselend schaduwrijke plek om aan te wennen. Na een periode van één tot twee weken zal uw plant de volledige dosis zonlicht weer verdragen.

Pin
Send
Share
Send