Haagplanten

Natuurlijke ongediertebestrijding met sluipwespen

Pin
Send
Share
Send


Je kunt tegen de witte vlieg vechten met parasitaire wespen

Er zijn veel plantenplagen in de tuin, die een tuinman ook tot wanhoop kunnen brengen. Er zijn echter niet alleen chemische manieren om dit ongedierte te bestrijden. Een methode voor natuurlijke ongediertebestrijding zijn sluipwespen.

Parasitaire wespen tegen de witte vlieg
Je kunt tegen de witte vlieg vechten met parasitaire wespen. Het wordt vaak gevonden in tuinen en kassen, maar wordt ook vaak gezien op kamerplanten. Zodra je de eerste sporen van het ongedierte in de tuin vindt, kun je naar een tuinwinkel gaan en de parasitaire wespen kopen.

Zodra de buitentemperatuur boven de 12 graden is, leggen de dieren hun eieren en kunnen de witte vlieg verwijderen. Het is het beste om te zoeken naar ongedierte elke keer dat je de tuin in gaat, want als de witte vlieg zich goed heeft verspreid, kan de sluipwesp niet veel doen.

De parasitaire wesp om tomaten en komkommers te voorkomen
De sluipwesp kan echter ook worden gebruikt als een preventieve maatregel, omdat het preventief werkt tegen ongedierte en parasieten in tomaten- en komkommerplanten.

De sluipwespen worden verkregen in kleine verpakkingen. De dieren worden vervolgens in de tuin gebruikt. Per vierkante meter kunnen 10 tot 50 parasitaire wespen worden opgenomen.

Video: Witte vlieg bestrijding: Encarsia Formosa (November 2020).

Pin
Send
Share
Send