Haagplanten

De mol wegjagen - 8 tips

Pin
Send
Share
Send


De mol is eigenlijk heel nuttig. De heuvels maken echter veel tuinbezitters gek. Mijn 8 tips helpen om de mol weg te jagen.

© Peggy Boegner / stock.adobe.com

Ze zijn handig, ze zijn ook schattig om naar te kijken - maar niet in je eigen tuin, alsjeblieft! We hebben het over moedervlekken. Met hun kleine schoppen creëren mollen een ondergronds doorgangssysteem dat velen nauwelijks mogelijk denken. Het resultaat is ongeliefde terpen op het grasveld van de tuin. Onze 8 tips leggen uit hoe je de mol kunt bestrijden of liever wegjagen.

Je kunt een mol niet doden omdat hij dat is is een beschermde soort, maar je kunt het wegrijden. Je kunt tenminste deze opties proberen:

Tip 1: giet zure yoghurt of zure melk in de gangpaden

Voor deze klassieke huishoudelijke tip moet je de heuvel van aarde verwijderen en het molgat blootleggen. Giet dan eenvoudig de zure yoghurt of zure melk in het molkanaal. Daarna een beetje aarde op het huis verhelpen, zodat je geen last hebt van de geur en herhaal met zoveel mogelijk gaten. Als je geluk hebt, is de mol er snel genoeg van.

Tip 2: verdrijf de mol met lawaai

Nodig veel kinderen uit of doe in ieder geval veel in de tuin, vooral meerdere dagen achter elkaar. Mollen houden van kalmte. Als ze constant worden gestoord, kunnen de kleine schoppen ze ook wegjagen.

De klassieker onder de producten in deze context is zeker de "mole fright" (hier verkrijgbaar), die elke 40 seconden trillingen in de grond uitzendt en op deze manier mollen, woelmuis en Co. verkoopt

Tip 3: jaag de mol weg met lege glazen flessen

Dit is hoe het werkt: graaf de lege flessen in de buurt van de molshopen en laat de flessenhals er ongeveer 10 centimeter uitzien. De wind produceert nu geluiden die de mollen niet leuk vinden en kunnen bewegen.

By the way: Gekochte producten die geluidsgolven of geuren afgeven, zijn niet alleen duur, maar meestal ook niet effectief. Als je met de mol en de heuvels kunt leven, moet je het nuttige dier niet wegjagen, omdat het bodemplagen opeet.

Als de bovengenoemde oplossingen voor de mol niet voldoende zijn, kunt u nu verdere opties vinden om de mol weg te jagen.

Tip 4: Gebruik een live trap om een ​​mol te vangen

Met de levende val kunnen de dieren voorzichtig worden gevangen. Of mol of woelmuizen. De mollen moeten dan echter onbeschadigd op een andere locatie worden vrijgelaten omdat ze onder natuurbescherming staan ​​- informatie hierover wordt verstrekt door de verantwoordelijke natuurbeschermingsautoriteiten of de plaatselijke boswachter.

Bovendien moeten levende vallen die zijn opgezet, ook regelmatig door de tuinbezitter worden gecontroleerd - meerdere keren per dag - zodat het wilde dier niet te lang in de gevangen toestand hoeft te blijven of zelfs in de levende val kan sterven.

16 beoordelingen Live val voor mollen Mijn favoriete tip tegen de mol: Deze molval, waarmee je de mol levend kunt vangen, bracht de mol aan het licht na slechts 3 dagen! 7.15 € Naar de winkel

Tip 5: Zet molshoop onder water

Een andere manier om ze te verdrijven is om bestaande molshopen onder water te zetten. De tuinbezitter moet ervoor zorgen dat hij de grond grondig doorspoelt en een beetje stevig loopt. Voorzichtigheid is echter geboden dat de mol zich momenteel niet in het heuvellandschap bevindt.

In het geval van koppige dieren moet dit proces zeker meerdere keren worden herhaald, totdat ze meestal eindelijk naar ruimte zoeken.

Tip 6: bouw geurbarrières

Spoor de doorgangen van de mol op en voeg er parfum aan toe - © sp4764 / stock.adobe.com

De constructie van verschillende geurbarrières in de gangen is zeer effectief gebleken om mollen uit uw eigen tuin te verdrijven. In de regel is het voldoende om een ​​plukje mensenhaar te verspreiden.

Als de tuinbezitter hier echter zijn eigen haar niet voor wil opofferen, kan hij ook knoflook (ook ingemaakte knoflook), een zelfgemaakt zeepwater of een mengsel van melk en wei proberen. Als alternatief zou karnemelk ook werken.

Voor dit doel hebben gespecialiseerde retailers zelfs speciale molstenen (of geurdruppels) klaarstaan, die al zijn doordrenkt met deze geurstoffen en gemakkelijk in de gangpaden kunnen worden gelegd. Ze drijven de mol snel, geïrriteerd door de ongewone geuren, weg.

Als alternatief kan een mol bestrijdingsmiddel worden gebruikt, dat het dier alleen maar de tuin uit jaagt, maar voor de rest volledig onschadelijk voor hem is - in geen geval dodelijk.

* Update 2011:

Via een van onze reclameklanten kwamen we twee andere manieren tegen om molshopen in de tuin te voorkomen.

Harald Unger, mede-eigenaar van de leverancier, vertelde ons over veel telefoontjes met wanhopige tuinbezitters en bevestigde de ineffectiviteit van geluidsgeneratoren en vergassingsmiddelen. Ze schaden het milieu, ergeren de buren en zijn een nutteloze besteding van geld. Hij beveelt twee producten aan die echt helpen:

  • mol network
  • verticale vergrendeling voor inbouw achteraf

Tip 7: molnet

Het molnet, een horizontale barrière, wordt geïnstalleerd wanneer het gazon nieuw is aangelegd. Dit milieuvriendelijke product helpt al bijna twintig jaar optimaal. De kleine holen kunnen hun gangpaden ongehinderd onder het rooster bouwen, maar het verhinderen van de impopulaire molshopen wordt voorkomen. Tegelijkertijd kunnen de versnellingen niet worden ingedrukt tijdens het lopen op het gazon. Het gazon blijft zo mooi als het is. Robotmaaiers worden niet beïnvloed door het plastic rooster.

By the way: Vanwege de goede langdurige ervaring heeft de aanbieder zijn garantie nu verlengd tot 25 jaar.

#voorvertoningproductwaarderingprijs
1 MOLE NET 2 m x 50 m molregeling ... 8 beoordelingen45,00 €Naar de winkel
2 300m² molnet turf - gazon - molbescherming… 11 beoordelingen150,79 €Naar de winkel

Tip 8: Verticale vergrendeling voor montage achteraf

Een ander product is de MolEX-F verticale barrière. De speciale puntige knopfilm is bedoeld voor montage achteraf. Veel sportvelden zijn dus permanent bevrijd van het molprobleem.

Video: Meiden jagen op bijzondere manier poepende roeken weg (Januari- 2021).

Pin
Send
Share
Send