Vaste planten en siergrassen

Wonen in de tuin: mag dat? 3 punten om over na te denken

Pin
Send
Share
Send


Veel tuinbezitters dromen ervan het tuinhuis als permanent verblijf te gebruiken. Maar er zijn een paar dingen om te overwegen voordat u permanent in de tuin blijft.

De kleine man is thuis

Bijna 36 miljoen mensen in Duitsland waren in 2016 de trotse eigenaren van een tuin. In verhouding tot de totale bevolking van de Bondsrepubliek is dat ongeveer 44 procent. Ik denk dat het duidelijk zal worden dat de tuin, als het liefste kind, snel de auto kan overtreffen. Helaas laten de statistieken niet zien waar de tuin zich bevindt. Aan de ene kant kan de groene edelsteen tot uw eigen eigendom behoren, aan de andere kant zijn er huurders die een pakket in een volkstuinsysteem hebben gehuurd. De tuin is vooral belangrijk voor de laatste, omdat ze hier rust en ontspanning kunnen vinden en vooral buiten kunnen zijn. Het komt niet als een verrassing wanneer het idee om helemaal de tuin in te gaan naar voren komt.

1. Wonen in de tuin - mag dat?

Voordat u uw koffers gaat inpakken, rijst de vraag of het wettelijk is toegestaan ​​om permanent in de tuin te wonen. Helaas is er geen vast antwoord, omdat goedkeuring altijd afhankelijk is van de lokale autoriteiten. Vraag daarom aan het bestuur van uw volkstuintje hoe het in uw specifieke geval is.

De federale volkstellingswet zegt het volgende:

De verhuurder kan het volkstellingscontract beëindigen als de verhuurder, ondanks een schriftelijke waarschuwing van de verhuurder, het niet-volkstoepassing voortzet of andere verplichtingen die het gebruik van de volkstuin beïnvloeden, in het bijzonder niet overtreedt. het prieel gebruikt voor permanente bewoning, laat het eigendom aan een derde over zonder toestemming, verhelpt geen significante managementfouten binnen een redelijke periode of weigert monetaire of andere gemeenschapsdiensten voor het toewijzingssysteem.
Bron: www.gesetze-im-internet.de

Zoals bekend, bevestigen uitzonderingen de regel, en daarom is het heel goed mogelijk dat een aanvraag voor toestemming om in de tuin te wonen van staat tot staat anders wordt behandeld.

2. Seizoen of permanent in de tuin wonen?

Warme zomeravonden nodigen u uit om de nacht door te brengen in de tuin tijdens de warme maanden. Degenen die 's morgens de eerste stap rechtstreeks in de natuur zetten, gaan gemotiveerder aan het werk. In dit geval wordt de tuin of het tuinhuis een tweede huis. De inrichting doet meer denken aan een vakantie, omdat gerechten en alledaagse gebruiksvoorwerpen beperkt zijn tot de essentie. Mocht er iets ontbreken, dan is er nog steeds de optie om het appartement in te rijden en “voorraden” te halen.

Degenen die hun woning permanent naar de tuin willen verplaatsen, hebben iets meer moeite. Je bent praktisch je huis aan het ruilen voor een nieuwe en je zult jezelf moeten beperken in termen van ruimte. Helaas kan de massieve leren bank of hoogglans keuken niet in de tuinschuur komen, dat moet je weten. Of je scheidt jezelf consequent af van alles wat geen plek meer heeft in de tuin, of je bewaart je meubels. Gelukkig is de mogelijkheid om opslagruimte te huren geen commercieel privilege meer. Zoals al tientallen jaren op www.box4you.ch wordt toegepast, kunnen particulieren ook containers huren waarin al hun bezittingen tijdelijk kunnen worden opgeslagen. De ervaring leert dat zelfopslag een betere keuze is. Dit laat een achterdeur open als je het op de lange termijn niet leuk vindt in de tuin. In dit geval moet u op zoek naar een nieuw appartement, maar hoeft u geen volledig nieuw meubilair te kopen.

3. Is uw tuinhuis geschikt voor de winter?

De beslissing om in de tuin te wonen wordt meestal genomen op dagen dat het weer op zijn best is. Maar vergeet niet dat herfst en winter ook om de hoek zijn en het kan echt ongemakkelijk worden in de tuinschuur. Je hebt dus absoluut een warmtebron nodig, in de vorm van een gas / olieverwarming of als een elektrische oven. De vergelijking op www.gartenhaus-gmbh.de laat zien welk model het beste bij u past. Om veiligheidsredenen is het hier ook belangrijk dat u als huurder voor een vergunning zorgt. De hygiënische eisen zijn niet minder belangrijk. Toilet en douche moeten beschikbaar zijn.

Een tip aan het einde: denk aan inbraakbeveiliging

De lange vinger komt graag in tuinen, we kunnen bijna elke dag in de dagelijkse pers lezen. Als je in de tuin woont, heb je al je spullen daar. Om op een dag niet voor een lege tuinschuur te staan, moet u uw kleine woning inbraakwerend maken. Het grootste zwakke punt is het raam- en deurgebied, dat kan worden beschermd met beveiligingssystemen die speciaal zijn ontworpen voor het tuinhuis - te vinden op www.blaupunkt-sicherheitssysteme.de.

Video: Verkocht: Snipstraat 8, Utrecht (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send