Haagplanten

Koffiedik - Gratis bemesting voor buiten- en potplanten!

Pin
Send
Share
Send


Koffiedik hoort niet thuis in de vuilnisbak, hooguit op de compost. Het is zelfs nog beter als u het koffiedik als vrije meststof gebruikt. Je planten zullen zeker blij zijn, net als je portemonnee.

In talloze huishoudens wordt vers koffiedik vaak dagelijks achteloos in het afval weggegooid, hoewel dit een hoogwaardige meststof is voor buiten- en potplanten.

Zelfs de koffiepads die nu vaak worden gebruikt en een groot deel van alle koffiefilterzakken kunnen nog worden omgezet in kunstmest op de compost.

wenk: Open koffiedik kan altijd direct rond de planten worden opgenomen! Verkrijgbaar door de koffie in talloze koffiemachines te zetten.

Koffiedik is zo voedzaam

Koffiedik is een praktisch gratis, absoluut milieuvriendelijke meststof die dagelijks op veel plaatsen verkrijgbaar is en ook rijk is aan voedingsstoffen, zoals. B.

 • kalium
 • stikstof
 • Fosfor.

Bovendien wordt koffie als enigszins "zuur" beschouwd. B. kan aanzienlijk worden verminderd met moerasgrond. Het koffiedik neutraliseert ook extreem kalkhoudend irrigatiewater en houdt wat ongedierte uit de buurt van de planten.

wenk: Aardwormen houden ook van koffiedik! Ze voelen zich bijna magisch aangetrokken en hun aanwezigheid maakt de grond in de bedden op de best mogelijke manier los!

Toepassingstips voor koffiedik als meststof

 • Laat het koffiedik eerst afkoelen
  Laat het koffiedik altijd afkoelen voordat u het schenkt - gebruik het nooit heet! Het koffiedik moet ook zo droog mogelijk worden aangebracht, omdat nat koffiedik de neiging heeft snel te vormen. Bewaar daarom vers koffiedik in een open bakje voor een korte tijd!
 • Bemest niet te vaak
  De bemestingsfrequentie met koffiedik hangt af van de respectieve plantensoort, maar moet niet worden overdreven - b.v. B. Bemest kamerplanten eenmaal in de winter en eenmaal in de lente, buitenplanten gemiddeld tot 4 keer per jaar. Je kunt echter niet overbemesten met koffiedik, wat betekent dat de hobbytuinier altijd aan de goede kant staat met een meststof zoals koffiedik.
 • Meng koffiedik met potgrond
  Als koffiedik gedurende een bepaalde periode wordt verzameld, kunnen deze worden gemengd met verse potgrond en kunnen de planten erin worden gepot.
 • Werk goed buitenshuis
  Of de koffiedik wordt dun in de bloempotten of rond de buitenplanten gestrooid en in een beetje bewerkt met een kleine hark op het oppervlak.
 • Verdun het koffiedik met water
  Bovendien kunnen kleine hoeveelheden koffiedik ook worden verdund met veel water en water geven op de kamerplanten. De tuinman mag de bladeren niet water geven, maar alleen de installatiestam bemesten.
 • Restjes horen op de compost
  Ander koffiedik kan ook op de compost worden weggegooid - meng de compost vervolgens voor gebruik weer goed!
 • Koffiedik als moordenaar
  Koffiedik beschermt de planten ook tegen mieren die niet van de geur van koffie houden en blijven daarom meestal ver weg van de planten die ermee worden bemest.

wenk: Koffiedik is vooral populair bij rozen, rododendrons, azalea's, fuchsia's, geraniums, hortensia's, bessen, tomaten, komkommers, pompoenen en courgettes, enz.

By the way:

Koffiedik wordt ook in veel restaurants onzorgvuldig weggegooid. Het kan daarom de moeite waard zijn als je daar vraagt ​​of je het koffiedik regelmatig kunt verzamelen!

Video: Een kopje koffie voor de Peterselie! (November 2020).

Pin
Send
Share
Send