Categorie Perkplanten

Dahlia's delen - zo eenvoudig is het
Perkplanten

Dahlia's delen - zo eenvoudig is het

U kunt de knollen splitsen Naarmate de knollen van dahlia's in de loop van de tijd groter worden, is het raadzaam om de knollen van de dahlia's te splitsen. Split knollen gemakkelijk Dahlia's kunnen gemakkelijk worden vermeerderd door de knollen te verdelen. Dit heeft echter het nadeel dat de plant niet meer zo groot wordt als voorheen en niet zo rijk bloeit.

Lees Verder
Perkplanten

Een dakterras bouwen: planning en ontwerp

Als u een dakterras wilt bouwen, moet u aan bepaalde voorwaarden voldoen om een ​​vergunning te krijgen. We verduidelijken en geven ontwerptips. © Dariusz Jarzabek / stock.adobe.com De zomer is al voorbij, maar het dakterrasproject vereist een goede planning. Daarom is het de moeite waard om al aan de volgende zomer te denken.
Lees Verder
Perkplanten

Boorputten - opmerkingen en instructies

Een fontein in de tuin kan er niet alleen mooi uitzien, maar kan ook worden gebruikt om de planten water te geven. Lees hier hoe u een put bouwt. © PMDesign - Fotolia.com Op droge en warme zomerdagen kan het snel krap worden voor de planten in de huistuin wanneer het regenwater dat in de prullenbak wordt opgeborgen langzaam opraakt.
Lees Verder
Perkplanten

Appelbomen verfijnen - Instructies & tips

U hoeft geen professional te zijn om uw appelboom te verfijnen. Je kunt je appelboom ook verfijnen met een beetje knowhow en de juiste instructies. © Александр Нестеров - Fotolia.com De meeste tuinen hebben minstens één appelboom. Geen wonder dat appels tot de populairste vruchten in Duitsland behoren.
Lees Verder
Perkplanten

Integreer zandbak in de tuin - 13 creatieve ideeën

Vorige1 van 13meer zandbak met stenen rand © Jeanette Dietl - Fotolia.com Wat mag er in geen enkele tuin ontbreken? Natuurlijk, een zandbak! Dit hoeft ook niet ingewikkeld te zijn. Je kunt eenvoudig een zandbak maken en deze vervolgens met stenen omringen. Eenvoudig maar praktisch, want bij het maaien van het gazon hoeft u geen randen te knippen met een schaar.
Lees Verder
Perkplanten

Bouw composter - locatie, materiaal en vulling

Een composter biedt veel voordelen en mag daarom in geen enkele tuin ontbreken. We laten u zien hoe u eenvoudig zelf een compostbak kunt bouwen. © K. Thalhofer - Fotolia.com Afvalverwijdering is duur en iedereen moet zijn afval scheiden. Maar waar moeten de oude appels, de aardappelschillen en het koffiedik worden bewaard?
Lees Verder
Perkplanten

Rosenbogen: Welk materiaal? Hout of metaal?

Rozenbogen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en verschillende materialen. We hebben de voordelen van de verschillende materialen voor u samengevat. © alisseja - Fotolia.com Een siertuin zonder rozen? Onvoorstelbaar! We kunnen de hele zomer van hun bloemen genieten. Hier hebben we de keuze tussen verschillende soorten in verschillende kleuren en groeivormen.
Lees Verder
Perkplanten

Bomen in de siertuin - bolvormig, conisch, zuilvormig

De siertuin zonder boom? Onvoorstelbaar. Of het nu als een huisboom of bolvormig, zuilvormig of misschien conisch decoratief hout is, ze geven de tuin structuur. Er is waarschijnlijk geen reden om dit te interpreteren: de siertuin bevat sterke sierbomen die worden gebruikt voor pilaar-, kegel- of bolbomen.
Lees Verder
Perkplanten

Tuinontwerp: Pinterest biedt talloze inspiraties

© Pinterest.de Heb je al bepaalde ideeën over het planten van je bedden en het ontwerpen van je tuin? Houd je desondanks van inspiratie en gebruik je creatieve ideeën als sjabloon om zelf kleine veranderingen aan te brengen of om de tuin en het bed volledig opnieuw te ontwerpen? Pinterest biedt duizenden creatieve ideeën voor beddengoed en tuinontwerp.
Lees Verder
Perkplanten

Bemest uien - 2 snelle tips

Uien zijn heel gemakkelijk te verzorgen en hebben eigenlijk geen kunstmest nodig. Als je het nog steeds niet wilt doen zonder bemesten, moet je op de ingrediënten letten. © Martins Vanags - Fotolia.com Weinig planten zijn echt zo gemakkelijk te verzorgen als uien. Je plant ze en wacht op de tijd om de uien te oogsten.
Lees Verder
Perkplanten

Vaste planten planten toon op toon - wat gaat samen?

Meerjarige kortingen tonen toon op toon dromerig en nobel. Met twee en drie hoofdkleuren wordt een algeheel contrastrijk beeld bereikt in de vaste rand. © Franz Bogner - Fotolia.com Bij het ontwerpen van kortingen spelen de kleuren van de vaste planten een prominente rol. U kunt de verschillende gebieden in de tuin verschillende stemmingen geven.
Lees Verder
Perkplanten

Tuinomheining: Vermijd ruzies in de buurt

Iedereen die op de hoogte is van de wettelijke omstandigheden rondom het tuinhek, kan onnodige geschillen met zijn buren vermijden. © DoraZett - Fotolia.com Buurt kan harmonieus en sociaal zijn. Heel vaak wordt een ruzie letterlijk van het hek afgebroken. Wie herinnert zich niet de beroemde Knallerbsenstrauch, waaraan Stefan Raab zelfs een lied wijdde.
Lees Verder
Perkplanten

Buitenkoelkast - bewaar groenten in de tuin

Bewaar uw groenten in de tuin Om groenten lang te bewaren, worden ze meestal in de koelkast of kelder bewaard. Hoe zit het als je in plaats daarvan een buitenkoelkast opzet? Groenten bewaren in de tuin Als u in de herfst nog steeds groenten zoals selderij, kool, wortelen, uien en andere wortelgroenten oogst, hebt u een bewaaroptie nodig waarin u de groenten lang kunt bewaren.
Lees Verder
Perkplanten

Katten de tuin uit rijden - 5 effectieve tips

Gebroken planten, uitwerpselen in bed - katten zijn schattig, maar vaak een horror voor tuiniers. Hier zijn 5 tips over hoe katten uit de tuin te verdrijven. Kat in de tuin! Gekocht door de buren en nu overlast op vreemd land - © Massimo Cattaneo - Fotolia.com Veel katten behoren duidelijk tot de ongenode gasten in een aantal goed onderhouden tuinen.
Lees Verder
Perkplanten

Blaffen verstoring van rust

Blaffen verstoring van kalmte Zoals het gezegde luidt: honden die blaffen bijten niet. In ons geval is dit echter van ondergeschikt belang. Omdat het hier beter zou zijn als de hond niet blafte. Blaffen door honden is een onderwerp dat veel tuinbezitters en hun buren aangaat. En deze kunnen er ook tegen optreden.
Lees Verder
Perkplanten

Tuinkers - zo is het gedaan

Er zijn enkele kruiden die in geen enkele keuken mogen ontbreken. Dit omvat b.v. de tuinkers. Ontdek hier hoe u eenvoudig tuinkers kunt planten. Tuinkers kan zelfs door kinderen worden geplant De vitamine C-rijke tuinkers zorgt voor permanente frisheid in de keuken omdat het het hele jaar door kan worden gekweekt en geoogst - in de tuin of op de vensterbank.
Lees Verder
Perkplanten

5 tips voor tuinirrigatie

Als er in de zomer een droge periode is, is het belangrijk dat u de tuin zelf water geeft. Volg altijd onze tips. © stenkovlad - Fotolia.com Pak je tuinslang zelf! Een langere droge periode zonder significante neerslag kan de dood van de huistuin betekenen.
Lees Verder
Perkplanten

Onkruid op het trottoir verwijderen - met zout?

Zout helpt onkruid bestrijden Tuinliefhebbers of huiseigenaren ergeren zich elk jaar aan dezelfde wiet (of liever wiet). Onkruid op de stoep is bijzonder moeilijk te verwijderen omdat er weinig ruimte is tussen de voegen. Er zijn echter eenvoudige huismiddeltjes die hier kunnen helpen.
Lees Verder