Categorie Klimplanten

Lier voor plantenbuizen - Optimale privacy en kleurrijke gevelgroen
Klimplanten

Lier voor plantenbuizen - Optimale privacy en kleurrijke gevelgroen

Wilt u optimale privacybescherming en toch een stijlvolle groene gevel? In dit artikel leer je waarom de pijplier hier het meest geschikt voor is. Met de intens groene, snelgroeiende pijplier (Aristolochia macrophylla) kunnen gevels, hekken en hekjes in de tuinen en op huizen van allerlei aard probleemloos over meerdere jaren worden vergroeid - zelfs of vooral in gedeeltelijk schaduwrijke tot schaduwrijke plaatsen ,

Lees Verder
Klimplanten

Bloembollen op de juiste manier planten, verzorgen en bewaren

Bloembollen moeten in de herfst worden geplant en mogen nooit op elkaar worden gestapeld. Onze kleine gids geeft u deze en meer tips. De herfst is de tijd om bloembollen te planten zodat u in het voorjaar wordt begroet door tulpen, narcissen, hyacinten en krokussen. Lentebloeiers mogen in geen enkele tuin ontbreken en zijn bijzonder goed voor het planten van borders of als beperking van paden.
Lees Verder
Klimplanten

Zet bloembollen - zo is het gedaan

Houd u aan de vuistregel Eigenlijk zou u moeten denken dat er niets mis is met het planten van bollen. Maar het is nog steeds mogelijk. Bollen kunnen het hele jaar door in de grond blijven. Als de eerste tekenen van lente, zoals tulpen, narcissen of krokussen, hun bloemen vanaf maart openen, moet u ervoor zorgen dat u ze in de herfst ondergronds plaatst.
Lees Verder
Klimplanten

Plant bollen in de herfst

Bollen hebben vorst nodig Als u in het voorjaar een bloementapijt van tulpen en narcissen wilt hebben, moet u uw bollen in de herfst planten. Omdat alle bloembollen vorst nodig hebben, zodat ze in het voorjaar overvloedig kunnen bloeien. Open plekken en bloembedden kunnen vervolgens worden omgezet in echte bloemenwonderen.
Lees Verder
Klimplanten

Graaf geen bollen op

Graaf de bloembollen niet op Na een lange winter kijken we allemaal uit naar de lente en de eerste lenteboodschappers, die eindelijk in het voorjaar luiden met tulpen, narcissen en narcissen. Gelukkig, als je de bollen in de herfst snel ter plaatse in de grond graaft.
Lees Verder
Klimplanten

Creëer een schaduwtuin - zo is het gedaan

De meesten geloven dat er niets groeit in schaduwrijke tuinen. Verkeerde gedachte! Overtuig uzelf en maak een schaduwtuin. Veel planten voelen zich ook comfortabel in de schaduw. Helaas zijn niet alle delen van de tuin in een plant blootgesteld aan direct zonlicht, maar soms ook in het noorden of
Lees Verder
Klimplanten

Liming the bodem - Versterk uw planten

Als u groenten en kruiden in de tuin plant, moet u de grond minstens één keer per jaar kalkafzetten. Kalk zorgt voor een fijne, kruimelige en stabiele grond. Liming uw grond minstens een keer per jaar Liming heeft nog een voordeel: de planten worden versterkt en breken daarom niet zo snel.
Lees Verder
Klimplanten

Planten voor de schaduw

Schaduwbedden zijn altijd een kleine uitdaging voor hobbytuiniers. Welke planten gedijen immers in de schaduw? Vergis je niet, want er zijn er genoeg. De vingerhoedskruid gedijt goed in de schaduw - © jonnysek / stock.adobe.com In onze tuin hebben we een bed dat gedurende de lange dag geen enkele zonnestraal krijgt.
Lees Verder
Klimplanten

Tips voor alle bloembollen

Bescherm de bollen tegen knaagdieren Met bollen legt u de basis voor een bloemenzee in het voorjaar. Zodat de bollen in het voorjaar kunnen drijven zonder te bevriezen, hier zijn verschillende tips die op alle bloembollen kunnen worden toegepast. Let er bij het kopen op dat de uien droog, stevig en glad zijn.
Lees Verder
Klimplanten

Wanneer is de compost klaar?

Hoe herken je volwassen compost? Als je een composteerplaats in de tuin hebt en deze regelmatig gebruikt, heb je waarschijnlijk de beste grond wijd en zijd. Composteren heeft vaak het probleem dat u niet weet wanneer de compost klaar is en kan worden gebruikt. Maar je kunt het ontdekken door een eenvoudige test.
Lees Verder
Klimplanten

Creëer je eigen crocus weide in de tuin

Krokussen zijn vrijwel de eerste bloemen die na de winter kleur geven aan tuinen en weiden. We laten je zien hoe je je eigen crocus weide kunt maken. © Sasa Komlen / stock.adobe.com Vroege bloeiers zoals sneeuwklokjes en krokussen zijn de eerste boodschappers van de lente. Je kunt vaak zelfs bewonderd worden als de sneeuw nog niet volledig is ontdooid.
Lees Verder
Klimplanten

Trellises uit hout planten - Een bloeiend privacyscherm maken

Als de buren tijdens het eten in de tuin naar het bord kunnen kijken, is het allesbehalve aangenaam. Je hebt dus een privacyscherm nodig. Hoe zit het bijvoorbeeld met met een geplant latwerk? Trellis gemaakt van hout hebben enige zorg nodig De tuin moet niet alleen een visueel hoogtepunt zijn. Een tuin moet ook dienen om te genieten van rust en nieuwe energie op te doen.
Lees Verder
Klimplanten

De milieuboetecatalogus: deze procedures kunnen duur zijn in de tuin

Boetes worden automatisch gekoppeld aan het wegverkeer, maar sommige procedures in de tuin kunnen ook betekenen dat u een zware boete moet betalen. Welke de b.v. u kunt hier achter komen. © stadtratte - Fotolia.com Als u denkt aan de boetecatalogus, krijgt u onmiddellijk hoge boetes voor te snel rijden, verkeerd parkeren of het gebruik van uw mobiele telefoon tijdens het rijden.
Lees Verder
Klimplanten

Wat is bark humus?

Bark humus is een verfijnde vorm van bastmulch. Deze schors is fijner gemalen en de korrelgrootte is veel kleiner dan bij normale schorsmulch. Bark humus heeft ook veel voordelen voor een tuinman. De stoffen in de humus van de schors kunnen de groei van ongedierte en onkruid voorkomen.
Lees Verder
Klimplanten

Plant en verzorg rozenbogen - hoe het gedaan is

Een rozenboog is altijd een speciale blikvanger in de tuin geweest, daarom zullen we u uitleggen hoe u een rozenboog kunt planten en verzorgen. © fineart-collection - Fotolia.com Niet alleen romantici zijn geboeid door de aanblik van een rozenboog. Het is gewoon een sfeervolle blikvanger, die de bloesem van fijne rozen op een bijzonder voordelige manier naar voren brengt.
Lees Verder
Klimplanten

Integreer zandbak in de tuin - 13 creatieve ideeën

Previous2 of 13more zandbak met ingebedde houten rand © leopold - Fotolia.com In plaats van stenen, kan de zandbak ook worden afgezet met hout. Veel creatieve vormen kunnen ermee worden opgeroepen. Trouwens: als de zandbak op een gegeven moment overbodig wordt, kun je er een rotstuin van maken.
Lees Verder
Klimplanten

Bouw zelf een schommel - doe-instructies en veiligheidsinstructies

Iedereen kan kopen! Maak je kinderen gelukkig en bouw zelf een schommel. Met onze instructies zal het zeker werken. © Klaus Eppele - Fotolia.com Op naar de tuin - kinderen en kegels voelen zich comfortabel en veilig daar. Kinderen zijn dol op spelen en schommelen in de natuur. Het voordeel van deze speeltoestellen - een schommel kan ook worden ondergebracht in kleinere tuinen en wordt ook vaak gebruikt door oudere kinderen.
Lees Verder