Categorie Haagplanten

Frambozen - Meer opbrengst door correcte aanplant
Haagplanten

Frambozen - Meer opbrengst door correcte aanplant

Meer opbrengst op frambozen met deze trucs Frambozen zijn zoete lekkernijen die iedereen lekker vindt. Daarom mogen ze in geen enkele tuin ontbreken. Frambozen zijn ook zeer weinigeisend, zoals de zon en vereisen verder weinig onderhoud. Toch kun je ervoor zorgen dat frambozen nog meer opbrengst geven dan ze normaal doen.

Lees Verder
Haagplanten

Planningslicht in de tuin: 5 ideale verlichtingsideeën

Goede verlichting in de tuin zorgt voor gezelligheid en zorgt bovenal voor veiligheid. Wij geven inspiratie, uw persoonlijke smaak beslist! Zolang de zon schijnt, is alles mooi, maar het wordt nauwelijks donker als je in de tuin tast. Licht in de tuin moet om veiligheidsredenen zijn en is in veel gevallen een echte blikvanger.
Lees Verder
Haagplanten

Gaten in het gazon - oorzaken en reparaties

Een gazon is het leukst als het mooi is om naar te kijken en geen openingen heeft. Ik zal je 5 methoden laten zien hoe je gaten kunt dichten. © schab - Fotolia.com Barbecue-avonden met vrienden, een schommel opbouwen in het voorjaar, uren spelen met kinderen en huisdieren of ongewenste woelmuizen en mollen bezoeken - ons gazon heeft het niet gemakkelijk.
Lees Verder
Haagplanten

Wat zijn vaste planten?

Een kleurrijke eigen wereld kan worden gecreëerd met vaste planten in de tuin. Maar welke planten zijn vaste planten en welke niet? © AnnaReinert / stock.adobe.com Iedereen droomt ervan zijn eigen wereld met bloeiende landschappen te creëren. De meeste amateur-tuiniers hebben deze droom al lang geleden gerealiseerd.
Lees Verder
Haagplanten

Leg de stroomkabel in de tuin - stap voor stap instructies

Als u een stroomaansluiting in de tuin nodig heeft, kunt u niet voorkomen dat u een ondergrondse kabel legt. Onze stapsgewijze instructies laten zien hoe verder te gaan. © boophuket - Fotolia.com Als u van uw tuin houdt, zorgt u er niet alleen voor. Omdat om de tuin in het donker mooi te kunnen verlichten of verschillende elektrische tuininstallaties en apparaten te kunnen leveren, elektriciteit nodig is.
Lees Verder
Haagplanten

Wortels beschadigd tijdens transplanteren - hoe het correct te doen

Bij het verplaatsen van planten kunnen de fijne wortels worden beschadigd. Dit kan echter aanzienlijke schade aan de wortels veroorzaken. U kunt hier lezen hoe u dit kunt vermijden. © RAM - Fotolia.com Als u een plant in de tuin wilt verplaatsen om hem een ​​betere locatie te geven of gewoon om het tuinbeeld te verbeteren, kan het gebeuren dat fijne wortels per ongeluk worden verwijderd bij het uitgraven van het gewas.
Lees Verder
Haagplanten

Vijveronderhoud in de zomer - er is nu te doen

Te veel warmte kan slechte gevolgen hebben voor de tuinvijver. De verhoogde algengroei kan ervoor zorgen dat de vijver kantelt en daarmee de vissen in gevaar brengt. Optimaal vijveronderhoud in de zomer kan dit voorkomen. © white78 - Fotolia.com Een tuinvijver is de oase van rust in een tuin.
Lees Verder
Haagplanten

Perfect licht voor het tuinfeest - 5 verlichtingstips

Alleen kaarsen zijn te saai voor u en u bent nog steeds op zoek naar de juiste verlichting voor uw tuinfeest? Met deze 5 tips laat u niet alleen de tuin stralen, maar ook de ogen van uw gasten. In een enquête gaf 71 procent aan dat ze graag naar een tuinfeest gingen en er ook zelf een inrichten.
Lees Verder
Haagplanten

Zonwering voor balkon en terras - 3 mogelijkheden gepresenteerd

Niemand wil een felle zon op het balkon of terras, maar welke zonwering past bij mij? We geven tips en suggereren mogelijkheden. © js-photo - Fotolia.com Het is een van mijn absolute favoriete plekken - 6 meter lang en 4 meter breed - ons terras! Met directe toegang vanuit de woonkamer sta ik zo vaak mogelijk buiten - al was het maar om wat frisse lucht te krijgen.
Lees Verder
Haagplanten

Verlichting voor de tuin - zet accenten met Moonlights

Met prachtige verlichting voor de tuin kunt u zeer speciale accenten plaatsen. Maanlichten, bijvoorbeeld, creëren zeer sfeervol licht. Moonlights creëren een sfeervolle atmosfeer Dealers hebben hun assortiment sterk uitgebreid, terwijl Moonlights ooit alleen in de vorm van bollen werd aangeboden, is het aanbod van dealers nu aanzienlijk uitgebreid.
Lees Verder
Haagplanten

De tuin verlichten - 6 ideeën voor prachtige lichteffecten

Als je trots bent op je tuin, wil je dat deze er goed uitziet in het donker. Hier zijn 6 ideeën over hoe u uw tuin perfect kunt verlichten en in de schijnwerpers kunt zetten. Kerstverlichting zorgt voor een romantische sfeer, ijverige tuiniers weten dat ideale omstandigheden alleen in de zomer heersen om het werk goed te kunnen presenteren.
Lees Verder
Haagplanten

Verlichting in de tuin mag buren niet storen

Mooie verlichting in de tuin is geweldig, maar als het de buren stoort, moet je handelen. Gedempt licht stoort de buren niet, u weet dit waarschijnlijk uit uw eigen tuin: als u creatief bent, zijn bloemen en planten vaak niet genoeg, en accessoires en, natuurlijk, verlichting in de tuin zijn ook vereist.
Lees Verder
Haagplanten

Bouw zelf een zandbak - stap voor stap uitgelegd

Een zandbak gebouwd door Papa is iets heel bijzonders voor kinderen. Lees hier hoe je zelf een zandbak bouwt en waar je van tevoren rekening mee moet houden. Kinderen hebben veel plezier in een zandbak Er is nauwelijks een kind dat niet graag in de zandbak speelt. Kastelen bouwen, cakes bakken, motten bouwen en straten bouwen voor de speelauto's - een zandbak is een echt speelparadijs voor kinderen.
Lees Verder
Haagplanten

Graven in de tuin: noodzakelijk of niet?

Het opgraven van de bedden is een van de eerste en laatste taken van een tuinseizoen. Maar moet dat echt zo zijn? Nee! We willen graag in meer detail uitleggen waarom het zelfs schadelijk kan zijn. © Ingo Bartussek - Fotolia.com Elk jaar dezelfde processen: voordat de planten in de bedden konden worden geplaatst, moest het bed volledig worden uitgegraven.
Lees Verder