Categorie Kruiden

Overwinterde containerplanten - hoe het gedaan is!
Kruiden

Overwinterde containerplanten - hoe het gedaan is!

Zodat containerplanten kunnen overwinteren, moet je ze langzaam maar zeker naar binnen brengen. Er zijn echter een aantal dingen waarmee u rekening moet houden tijdens de daaropvolgende opslag. Containerplanten moeten worden opgeslagen in verschillende containerplanten die van donker houden. Allereerst willen we u de meest voorkomende planten voorstellen die van donker houden, die daarom nauwelijks water nodig hebben en daarom kunnen wachten op de lente in de kelder of in de schuur.

Lees Verder
Kruiden

Uiensoeprecept - 2 varianten

Een uiensoep is snel te bereiden en erg lekker. Er zijn hier twee recepten: Franse uiensoep en rode uiensoep. © Hetizia - Fotolia.com U kunt uien op verschillende manieren in de keuken bereiden. Een mogelijkheid is om een ​​uiensoep te maken die ons lichaam van binnenuit lekker kan verwarmen, vooral in het koude seizoen.
Lees Verder
Kruiden

Lavendelijs: 2 heerlijke recepten voor een ander soort ijsgenot

Omdat lavendel zo veeleisend en mooi is, heeft bijna iedereen het in de tuin. Lavendelijs kan worden bereid uit gedroogde lavendel. Lavendelijs is een delicatesse, niet alleen in de zomer; een heerlijk, romig ijs - niet alleen kinderen zijn daar dol op. Wanneer de temperaturen langzaam stijgen en de cafés hun stoelen buiten zetten, is het weer tijd.
Lees Verder
Kruiden

Lavendelsiroop - recept voor een aromatisch additief voor cocktails & Co.

Lavendelsiroop is grotendeels onbekend bij de meesten. Je kunt veel drankjes en maaltijden een heel speciaal tintje geven. Leer hier hoe je lavendel siroop zelf maakt in een mum van tijd. Lavendel siroop geeft mousserende wijn een speciale noot Als u op zoek bent naar siroop in de supermarkt of in de drankhandel, vindt u een hele reeks van deze zoete additieven.
Lees Verder
Kruiden

Fotogalerij: hanglampen planten voor de schaduw

Fuchsia © isuaneye - Fotolia.com Druk Lieschen © joloei - Fotolia.com Ivy © Sabimm - Fotolia.com Frankincense © Martina Walther - Fotolia.com Begonias © ninelittle - Fotolia.com Noble Birds © ClaraNila - Fotolia.com Sneeuwvlokbloem © M. Schuppich - Fotolia.com Hydrangeas © sinuswelle - Fotolia.
Lees Verder
Kruiden

Bittere sinaasappel - plant, verzorging & winterslaap

De bittere sinaasappel is een robuuste plant met een rustieke charme en een rijke bloemenweergave. Maar daarvoor heeft ze een zekere zorg nodig. Overigens kan de bittere sinaasappel ook gemakkelijk worden vermeerderd. © Dario Sabljak - Fotolia.com De bittere sinaasappel (Poncirus trifoliata) is de enige vertegenwoordiger van het geslacht Poncirus en behoort tot de diamantfamilie.
Lees Verder
Kruiden

Een vlamboom planten - de juiste procedure voor de flamboyant

De vlamboom geeft kleur aan de tuin. Maar omdat hij niet gewend is aan onze weersomstandigheden, zijn er een paar dingen om te overwegen bij het planten. © etfoto - Fotolia.com De vlamboom met de botanische naam Delonix Regia wordt ook Flamboyant genoemd en is niet zo populair bij gepassioneerde tuiniers en plantenliefhebbers: de vurige rode bloem met puntige uiteinden geeft het een bijna vurige uitstraling.
Lees Verder
Kruiden

Een pinwheelboom planten - tips over locatie en substraat

De pinwheelboom komt oorspronkelijk uit Australië en kan alleen in onze kuip worden gekweekt. We laten u zien waar u rekening mee moet houden bij het planten. © KHBlack - Fotolia.com De pinwheelboom is een zeer onderscheidende plant uit de zilveren boomfamilie. Het huis van de exotische plant bevindt zich in Australië.
Lees Verder
Kruiden

De moerbeiboom onderhouden - tips voor water geven, bemesten en snijden

De moerbeiboom draagt ​​niet alleen heerlijk fruit, het is ook een juweeltje in de tuin. Hier laten we zien waarmee rekening moet worden gehouden bij het cultiveren van moraliteit. © 13freetimes / stock.adobe.com Als u een decoratieve moerbeiboom hebt gekozen, die bekend staat om zijn smakelijke vruchten, en deze op de juiste plaats hebt geplant, moet u vroeg of laat voor de verzorging zorgen.
Lees Verder
Kruiden

Goji-bes - planten, verzorgen, knippen en overwinteren

De goji-bes is een wonder van de natuur. Je fruit voldoet aan twee verwachtingen. Ontdek hier hoe je deze plant kunt kweken en verzorgen. © samopauser - Fotolia.com Groenten en fruit uit uw eigen tuin bevorderen het welzijn en de gezondheid. Hobbytuiniers weten welke groenten en fruit goed voor hen zijn.
Lees Verder
Kruiden

Cranberry - planten, onderhouden en bezuinigen

De cranberry is tegelijkertijd een verfrissende vrucht en een medicinale bes. Daarom is het zo populair bij hobbytuiniers. We leggen de teelt en verzorging op deze pagina uit. © alevi079 - Fotolia.com Cranberry - de naam van deze vrucht valt echt op wanneer je mueslirepen koopt. Deze term is de grootfruitige cranberry (Vaccinium macrocarpon).
Lees Verder
Kruiden

Moerbeiboom - 6 populaire variëteiten gepresenteerd

De moerbeiboom is een absolute favoriet in de tuin vanwege zijn compacte groei en vele soorten fruit. Maar wees voorzichtig - een boom is geen boom. Er zijn verschillende soorten ervan. © 13freetimes / stock.adobe.com De moerbeiboom, ook wel morus genoemd, werd honderden jaren geleden in grote aantallen gekweekt en gebruikt.
Lees Verder
Kruiden

Zoete pruim: identificeer en bestrijd ziekten en plagen

Zoete pruimen zijn robuust, maar in het geval van onderhoudsfouten zijn ze vatbaar voor bepaalde plagen en plantenziekten. Je kunt hier ontdekken wat deze zijn, hoe je ze kunt herkennen en hoe je ze kunt bestrijden. © Sinuswelle - Fotolia.com Hoewel de pruim (Prunus domestica subsp. Italica) als behoorlijk robuust wordt beschouwd en veel variëteiten ook goed kunnen worden gekweekt in regio's met een ruwer klimaat, wordt de fruitoogst niet volledig gespaard van ziekten en plagen.
Lees Verder