Categorie Kamerplanten

Snijd sering terug voor krachtige groei
Kamerplanten

Snijd sering terug voor krachtige groei

Snijd na de bloei altijd lila terug In tegenstelling tot de zomerlila, die enkele maanden bloeit, bloeien de gewone lila slechts eenmaal per jaar, die in de lente bloeien. Nadat de bloemen voorbij zijn, moeten deze bloemen worden teruggesneden tot het eerste blad. Bloemen vormen zaden De reden: de bloemen vormen zaden die aan de plant blijven en daarom volgend jaar in directe concurrentie zijn met de nieuwe knoppen.

Lees Verder
Kamerplanten

Verwijder rode klaver van het gazon - zo werkt het

Zoals u weet, heeft iedereen die een klavertje vier vindt geluk. Rode klaver in het gazon ergert echter veel tuiniers. We zullen uitleggen hoe we er vanaf kunnen komen. © Ruud Morijn / stock.adobe.com Als kinderen zijn we enthousiast op zoek gegaan naar klavertjevieren (ook wel geluksklavers genoemd).
Lees Verder
Kamerplanten

De heg doorsnijden: wat mag en wanneer?

Als u uw heg snijdt zonder eerst bekend te zijn met de wettelijke vereisten, riskeert u een boete. Omdat dit niet het hele jaar door is toegestaan. © Paolese - Fotolia.com Als u uw heg in grotere mate wilt knippen, moet u wachten tot de volgende late herfst of winter. Omdat de wetgever zeer precieze deadlines heeft bepaald voor wanneer heggen snoeien is toegestaan ​​en wanneer niet.
Lees Verder
Kamerplanten

Begrenzing van het gazon: tijd en instructies

Afhankelijk van de aard van de grond, kan kalk wonderen verrichten bij de verzorging van het gazon. We leggen u uit wanneer het zinvol is om kalk te gebruiken en wanneer niet. © Rosalie P. - Fotolia.com Iedereen wil een groen, vlekkeloos gazon. Als de grond vol mos en onkruid is, is kalk zeker een optie, maar het kan ook het tegenovergestelde effect hebben.
Lees Verder
Kamerplanten

Citroenbasilicum - plant, verzorging en recepten

Met citroenbasilicum komen basilicum en citroensmaak samen. Hier vindt u tips over planten, verzorging en heerlijke recepten. © Iva / stock.adobe.com De citroenbasilicum wordt ook wel Ocimum Americanum genoemd en komt waarschijnlijk uit Oost-Azië. Wat vooral opvalt is de zeer sterke geur van citroen en het sterke aroma van de plant.
Lees Verder
Kamerplanten

Paardebloemen - meer dan alleen een wiet

Paardebloemen zijn een doorn in het oog van veel tuinbezitters. De plant is geenszins slechts een wiet. Bij correct gebruik kan het de symptomen verlichten. © alenalihacheva / stock.adobe.com Of het nu paardenbloem, blaasbal of boterbloem is, de Taraxacum-sekte. Ruderalia is wijdverbreid in dit land.
Lees Verder
Kamerplanten

Salie - tips van zaaien tot oogst

Plant salie direct achter de ijsheiligen en geniet van de effecten tegen hoest, loopneus, heesheid. Lees tips hier. Salie - teelt en effecten Ten laatste wanneer we worstelen met een zere keel, zullen we onze toevlucht nemen tot heilzame salie. Het effect is uitstekend, daarom is het een van de bekendste geneeskrachtige kruiden.
Lees Verder
Kamerplanten

Een moestuin maken - 7 tips

Als je overvloedig in je moestuin wilt oogsten, moet je van tevoren veel doen. Mijn tips maken het werk eenvoudiger en beloven een goede opbrengst. © Alexander Raths - Fotolia.com In tijden dat de groenten steeds duurder worden en je niet zeker weet of ze besmet zijn met verontreinigende stoffen en pesticiden, is je eigen moestuin echt zijn gewicht in goud waard.
Lees Verder
Kamerplanten

Een ander soort privacy en bescherming tegen de zon: 3 moderne varianten voor de tuin

Een paar jaar geleden waren hagen, houten hekken en dergelijke moderne ideeën voor privacybescherming voor de tuin. Tegenwoordig zijn compleet verschillende varianten trendy. Trefwoord glas, geperforeerde plaat en schanskorven. Gabions zijn trendy Vandaag de dag is een tuin veel meer dan alleen een plek waar groenten en fruit worden verbouwd. Tegenwoordig wordt een tuin veel meer gebruikt voor ontspanning en recreatie.
Lees Verder