Categorie Plantenziekten

Pepersoep: 3 heerlijke recepten voor soepfans
Plantenziekten

Pepersoep: 3 heerlijke recepten voor soepfans

Eet je graag paprika's? Dan zul je deze recepten geweldig vinden, want je kunt snel en gemakkelijk een heerlijke paprikasoep uit de peulen toveren. Paprikasoep smaakt gewoon heerlijk, of het nu gestoomd, geroosterd, gegrild of zelfs rauw is - paprika's zijn heerlijk en bevatten ook veel gezonde voedingsstoffen.

Lees Verder
Plantenziekten

Bewaar appels - hoe het goed te doen

Wanneer de herfst in volle gang is, worden de appels ook geoogst. Maar waar moeten alle appels worden geplaatst? Je kunt ze immers niet meteen eten of verwerken. Appels worden het best bewaard in houten kisten, appels kunnen over het algemeen heel goed worden bewaard en gaan daarom lang mee.
Lees Verder
Plantenziekten

Augurken aubergines - 2 heerlijke receptideeën voor fijnproevers

Aubergines snijden niet alleen goed in de braadpan - ze smaken ook geweldig wanneer ze worden geplaatst. Smaak bijzonder lekker, bijvoorbeeld Combinaties met schapenkaas of chili. Aubergines met schapenkaas zijn vergelijkbaar met courgette en tomaten voor zomer en zon. Dienovereenkomstig worden ze ook vaak gebruikt bij barbecues, als antipasti bij buffetten of als zomervoedsel.
Lees Verder
Plantenziekten

Snoei de appelboom in de zomer

Appelboom snoeien in de zomer Een appelboom moet zo nu en dan worden gekapt en rechtgetrokken. De reden: alleen op deze manier kan het op lange termijn heerlijk smakelijk en vooral rijk fruit dragen. Daarom moet je de appelboom eenmaal per jaar snoeien. De beste tijd hiervoor is de zomer.
Lees Verder
Plantenziekten

Aubergines frituren - dat moet je onthouden

Gebakken aubergineplakken zijn een echte traktatie. Maar alleen als ze correct zijn voorbereid. Er zijn tenslotte enkele dingen om te overwegen. Aubergines moeten worden uitgelekt voordat ze worden geroosterd Geroosterde aubergines behoren tot de soorten groenten die bij de meeste minder populair zijn.
Lees Verder
Plantenziekten

Appels hebben slechte plekken - vecht en voorkom Monilia-rot

Als de appels al aan de bomen rotten, is dit natuurlijk een grote teleurstelling voor elke hobbytuinier, omdat deze vruchten niet langer geschikt zijn om te oogsten. © bilanol / stock.adobe.com Monilia rot zorgt ervoor dat appels beschimmeld worden In de meest voorkomende gevallen is de oorzaak een boomschimmel die het fruit bederft.
Lees Verder
Plantenziekten

Tip tegen gekke appels

Tip tegen gekke appels Dat weten we allemaal en zeker heeft iedereen een gekke appel in handen gehad. Als het maar in de hand was, was het het minste kwaad. Vaak zie je de maden saai in de appels, maar niet bijten in de vrucht met smaak. Nou, dan heb je gewoon een klein bijgerecht van vlees.
Lees Verder
Plantenziekten

Plumikose - Teelt en verzorging van het heerlijke gemengde fruit

Nu vraag je je waarschijnlijk af wat plumicosis is. Het is eenvoudig: een kruising tussen pruim en abrikoos die geweldig smaakt. Lees hier hoe dit wordt gekweekt. Plumikose: kruising tussen pruim en abrikoos Onlangs zijn we steeds weer voorzien van gemengde fruitplanten (bijv. Witte ananasaardbeien, sterappel) uit tuinwinkels, die ons zeer speciale smaakervaringen onthullen.
Lees Verder
Plantenziekten

Een appel raspen - 5 verschillende opties gepresenteerd

Appelmoes, babyvoeding of 's ochtends ontbijtgranen - overal worden geraspte appels gebruikt. Maar met welk apparaat krijg je het beste resultaat? Er zijn verschillende manieren om appels te raspen Appels zijn een van de meest populaire fruitsoorten van de Duitsers - dus het is geen wonder dat we ze in alle variaties op ons menu brengen.
Lees Verder
Plantenziekten

Abrikozen in de tuin - kan dat?

Als u abrikozen in onze tuin in onze breedtegraden wilt planten en oogsten, moet de grond erg droog en luchtig zijn. Haalbaar: Abrikozen in Duitse tuinen Abrikozen zijn over het algemeen veeleisende vruchten. Ze stellen hoge eisen aan de buitentemperatuur en houden van een warm en constant klimaat.
Lees Verder
Plantenziekten

Zorgen voor aubergines - u moet zich hiervan bewust zijn

Planten kunnen erg bossig worden Als je aubergines wilt proberen, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Je moet speciaal op aubergines letten. Planten kunnen te bossig worden Planten kunnen te bossig worden als ze niet worden gedraineerd. Het ziet er niet alleen lelijk uit, het heeft ook het nadeel dat ten eerste te weinig of te kleine vruchten worden geproduceerd, en ten tweede worden deze vruchten te zwaar en kunnen afbreken.
Lees Verder
Plantenziekten

Invriezen Aubergines - Hoe het goed te doen

Het hele jaar door aubergines eten? Het werkt! Ten slotte kun je de groenten ook invriezen. Maar wees voorzichtig: er zijn een aantal dingen om te overwegen. Aubergines kunnen rauw en bereid worden ingevroren Net als courgette en tomaten zijn aubergines ook groenten die in het hoogseizoen in de zomer staan ​​en de rest van het jaar zelden op het menu staan.
Lees Verder
Plantenziekten

Aubergines kweken - zo is het gedaan

Begin in januari met het telen van aubergines. Heb je altijd al aubergines willen telen? Velen zijn bitter teleurgesteld toen ze probeerden ze in de tuin te zaaien. Aubergines worden bedorven door de hitte. Geen wonder, want op onze breedtegraden groeien de aubergines erg slecht in het wild.
Lees Verder
Plantenziekten

Auberginelasagne: een genot met en zonder vlees

De klassieke lasagne is een feest voor het gehemelte. Auberginelasagne is echter een echte traktatie. En het goede: je kunt ze met en zonder vlees bereiden. Auberginelasagna smaakt met en zonder vlees.De Italiaanse keuken is een van de meest populaire ter wereld en pizza, pasta en tiramisu zijn ook een echte hit in Duitsland.
Lees Verder
Plantenziekten

Maak zelf auberginechips - zo eenvoudig is het

Chips zijn lekker, maar helaas ook zeer rijk aan calorieën. Aubergine chips daarentegen zijn veel gezonder. Ze zijn ook erg lekker en snel bereid. Auberginechips worden snel bereid In de Arabische landen zijn auberginechips klassieke starters en worden ze ook vaak als snack gegeten.
Lees Verder
Plantenziekten

Liever Aubergine - Hoe het goed te doen

Als je veel aubergines wilt oogsten, moet je vooral één ding weten: bij ons groeien ze buiten niet zo goed. Daarom is het raadzaam om de aubergines te verkiezen. Aubergines hebben veel warmte nodig Hetzelfde geldt voor aubergines als voor courgette en tomaten: als u overvloedig wilt oogsten, moet u de voorkeur geven aan warmteminnende groenten uit het zuiden, omdat de zomers op onze breedtegraden vaak slechts matig warm zijn.
Lees Verder
Plantenziekten

Aubergines verplanten - er is iets waarmee rekening moet worden gehouden

Als je zelf aubergines in de tuin wilt kweken, moet je eerst het onderwerp transplanteren behandelen. Er zijn tenslotte enkele dingen om te overwegen. Aubergines zijn warmteminnende planten Verse aubergines uit je eigen tuin zijn echt iets prima, nietwaar? Hoewel ze een paar jaar geleden nauwelijks in een tuin konden worden gevonden, zijn de exoten tegenwoordig als normale groenten, d.w.z. zoals aardappelen en Co.
Lees Verder
Plantenziekten

Avocado-opslag - Hoe het goed te doen

Avocado's kunnen behoorlijk delicaat zijn. Dienovereenkomstig gaan ze niet erg lang mee. Alleen met de juiste opslag blijven ze een paar dagen vers. Avocado's gaan niet erg lang mee, eigenlijk moet een avocado alleen worden bewaard tot hij zacht begint te worden.
Lees Verder